1 juli får alla vuxna nytt tandvårdsbidrag

0
Vi har varit Naiva . När 170.000 läkare från mellanöstern kommer hit med overkligt dålig tandstatus då är det gratis !!! INTE när fattiga inrikes födda tappar tänderna

Den 1 juli varje år får alla vuxna ett tandvårdsbidrag som kan användas för att betala tandvårdskostnader.

Personer mellan 24 och 29 år eller från 65 år och uppåt får 600 kronor om året. Bidraget för den som är mellan 30 och 64 år är 300 kronor per år.

– Med tandvårdsbidraget blir det billigare att besöka tandvården. Det bästa för munhälsan, utöver att sköta sina tänder, är att besöka tandvården regelbundet. Då har man möjlighet att upptäcka och behandla problem i tid, vilket i sin tur bidrar till en bättre munhälsa och lägre kostnader för kunden, säger Pernilla Juréus, kvalitetschef på Folktandvården Skåne.

Från och med 2019 är det kostnadsfri tandvård för alla mellan 24 och 29 år eller från 65 år.

Det år man fyller 24 år och ska betala för sin tandvård kan man få statligt tandvårdsstöd. Det allmänna tandvårdsbidraget betalas ut av Försäkringskassan och dras automatiskt när man betalar för ett tandvårdsbesök. Bidraget blir tillgängligt den 1 juli varje år och kan sparas upp till två år. Det innebär att om man är och besöker tandvården vartannat år har man upp till 1200 kronor att använda som delbetalning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.