HALLOWEEN PÅ TIVOLI-HAR ÅRETS SJUKASTE NÖJEN

0

Från den 11 oktober till den 3 november firas Halloween i Tivoli för alla med hunger på både det roliga och skrämmande .

Det finns över 21 000 dekorativa pumpor, svävande spöken, flygande häxor och en trädgård som badar i det speciella orangefärgade ljuset som signalerar Halloween i Tivoli. I år kan du prova sjukhuset – årets sjukaste nöje, om du vågar …

Fredag 11 oktober öppnar Tivoli dörrarna för 14 gången till den stämningsfulla Halloween i Tivoli, som pågår till den 3 november. Det Halloween-dekorerade Tivoli är som ett magiskt äventyr för både barn och vuxna, och du bestämmer själv hur hemskt slutet skall bli!

Halloweens dekorativa trädgård

Gäster som hellre vill njuta av Halloween än att vara rädda kan utforska den vackra Halloween-scenografin med över 21 000 pumpor, fågelskrämmor, spindlar, spindelnät och det speciella varma, orangefärgade ljuset som är som skapat för säsongen.

Spöken spökar  i Smøgen, och häxkonst svävar igen framför huvudentrén.

Nytt för i år, är att det  projiceras Halloween-filmer på berget över berg- och dalbanan som kan ses både från huvudtåget och från Tivoli.

I år har Skärselden fått ett helt nytt sjukhustema.

I “Sjukhuset – årets sjukaste nöje” framträder skådespelare som läskiga zombies  som  bjuder på kvällens mest spännande upplevelse.
Du måste vara 12 år och den modiga typen för att få uppleva detta spöklika nöje. Tivolis kreativa avdelning har skapat ett skrämmande universum baserat på en fiktiv berättelse om de mörka källarkorridorerna som idag är Tivolis berg-och dalbana. Källarkorridorerna berättar om ett sjukhus som en gång låg här, och om de patienter och läkare som hade sin tid på sjukhuset. Efter att sjukhuset stängde verkade korridorerna vara övergivna – men inte alla kom med när man låste dörrarna ! Vissa av patienterna glömdes kvar och tynade bort i korridorerna. Nu hemsöker de korridorerna och vägrar att släppa taget om denna världen. Det är dessa zombier som tivoligästerna kan träffa på i den läskiga Halloween attraktionen “Sjukhuset”. Med ett  Turpass Plus kan du gå genom sjukhuset så många gånger du vågar.

Alla åkattraktionerna  är öppna under Halloween.
Fatamorgana har blivit vildare, radiobilarna har fått en makeover och kör snabbare, och den nya Camel Bergochdalbanan som  lanserades under sommarsäsongen är väl värt ett besök.

Monsters Night Out

Den 26 oktober släpper vi in cirka. 300 monster i trädgården när Monsters Night Out intar Tivoli. De utklädda monsterna möts först framför huvudingången och går sedan in tillsammans i trädgården, dä du kan få årets bästa monsterfoto.

Barnvänlig Halloween med ny Rasmus Klump-Föreställning

Det är upplagt att med ta barn och barnbarn  till Tivoli under Halloween  och utforska de många vackra dekorationerna och de roliga Halloween-stånden , där du kan köpa delikatesser för gommen. Marsipan ögonhålor, blodiga fingrar och coola “skräcksaker” – Det var till exempel något med ett monsterbarn som glöder med ögon och säger ljud och kryper när du klappar i händerna?
Rasmus Klump står  även för Halloween-underhållningen på huvudscenen med två olika föreställningar;
Pannkaksskurken från förra året är tillbaka, och det finns ett helt nytt Trick or Treat-tema. Det trevliga Halloween-gänget är som alltid Rasmus Klump, Pumpkin Man och Flora.

Bus eller Godis Rundan

Det finns en Trick-or-Treat runda där barn, i sin bästa Halloween-outfit, kan gå runt  till olika i olika stånd och samla  ihop godis. De köper ett klippkort och en påse till godiset på biljettkontoret. Bus eller Godis  äger rum i stånden från den 28 oktober till 31 oktober.

Skogsäventyr i glashallen

Glassalen presenterar Äventyrsteaterns show Skogens Drottning från den 4 till 20 oktober. Här rymmer en ung prinsessa hemifrån och hamnar i en magisk skog, där hon möter olika sago-varelser som slåss mot varandra och behöver prinsessans hjälp för att förena dem i kampen mot en mörk och grym makt.

I konserthallen spelar Sanne The Musical fram till 13 oktober – en vild och gripande berättelse om hela Danmarks rockmamma.

Danmarks största pumpa

 Lördagen den 12 oktober blir det  Danskt Mästerskap  i jättepumpor framför fontänen på Nimb Hotel. Det blir extra spännande i år då det danska rekordet slogs i fjol med över 100 kilo av Lasse Blach från Zeeland. Han vann med en pumpa på  hela 589,4 kg. Det dåvarande danska rekordet från 2017  på 485,4 kg slogs med hela 104 kilo!
Kom förbi och heja på alla de imponerande deltagarna  som tagit med  sina pumpor till tävlingen. De gigantiska pumporna dekorerar Nimb Hotel hela säsongen.

Oktoberfest

På restaurangerna kan du söka skydd för höstvinden. Tivoli är Köpenhamns största matställe, så det finns massor att välja mellan, vare sig det är för en snabb måltid i Tivoli Food Hall, en italiensk middag för hela familjen vid Mazzoli’s eller Halloween-festen  den 31 oktober i Gröften, där man släcker alla  elektriska lampor och istället tar fram alla  de stora ljuskandelabrerna  och personalen har fått en skrämmande sminkning .
På Biergarten har Oktoberfesten förlängts med en extra dag i år. H. C. Andersen slottet  i Tivoli  får ett  festutseende lagom  till oktoberfesten på lördag den 19 oktober. Det finns en klassisk Oktoberfest-uppsättning med långa bord som serverar tyska favoriter och öl i långa banor . Kvällen erbjuder liveföreställningar med tyrolisk musik, tyska ölshower, lotterier med fantastiska priser och en överraskningsföreställning.

 

Varm choklad, Halloween-hotdog  ,Bubble Waffle och ruggit goda bakelser

Konditoriet Cakenhagen med utsikt över Nimb og de dekorativa  jättepumporna har även i år instagram-värdiga  Halloween-bakelser.
Tivolis gröna restaurang Gemyse har dekorerats med pumpor och lägereldar som är perfekta att värma sig vid nu på höstkanten . I Gemyses växthus kan du njuta av en kopp varm kakao medan vinden rasar utanför. I Hot Dog Hut on the Lawn och i Hot Dog Corner finns  den stora hiten från förra året; Halloween varmkorv med svart korv, ekokorv, pumpa / gurka relish, coleslaw och pumpafrön. För den söta tanden finns det till exempel Bubble Waffles i Ice Dairy, och i Waffle Bakery är det också bra glöd på våffeljärnet.

Ny webbshop med unika Tivoli-produkter

I Gemyse-kokboken “Gemyse – Trädgårdens gröna hela året”, som kom ut i år, finns det recept som är lämpliga för hösten, och i den 2,5 kg tunga “Tivoli – en äventyrlig blommande trädgård” finns det höststämning i några av de mer än 800 bilderna  där Tivoli-trädgården följs under säsongerna. Båda böckerna finns i Tivolis Little Tivoli-butik eller i Tivolis helt nya webbshop med unika Tivoli-produkter som koppar, burkar, T-shirts, affischer av ikoniska Tivoli-byggnader och Richardt Branderups träfigurer från Den  Flygande Koffert –
https : //www.littletivoli.dk

 

Classy Halloween

Nimb Hotel upprepar förra årets framgång med en stilig Halloweenkväll i Nimb Bar den 31 oktober. Här går de förlorade själarna från mer än 100 års fester tillbaka till den gamla balsalen. Personalen har gett de stiliserade baren en makaber tvist. Barens cocktails är ohyggligt goda och den musikaliska underhållningen kommer att bli hårresande. Gästerna uppmuntras att komma utklädda, och denna  kväll spelar det ingen roll om det finns (blod) fläckar på festkläderna. Mer info om festen finns på https://www.nimb.dk/sv/det+sker+paa+nimb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.