SANNE THE MUSICAL FÅR PREMIÄR PÅ TORSDAG 19 SEPT

0

Musikalen om hela Danmarks rockmamma – med alla hennes största hits

EFTER FESTET, DET ÄR INTE VAD DU SIER, WOODOO, TAXA OCH KÄRLIGHETSKALLSUI SUI, UTAN MÖRKET, ensamt och lämnad, utan dig, l överger mig långsamt, och många, många fler …Vi känner hennes till låtar – Men änner vi till hennes kamp?Vet vi vad hon gjorde? Känner vi till livet som har format Danmarks starkaste rockröst?
Det kommer att vara den unga skådespelaren Talan Andrea Heick Gadeberg, musikalartisten Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen och den erfarna sångarskan Gry Trampedach, som kommer att framställa hela Danmarks Rockmama för tre olika åldrar när SANNE – THE MUSICAL får Danmarks premiär på Tivoli konserthus den 19 september 2019. .Rollen som Lis Sørensen spelas av Mathilde Norholt. Lis Sørensen och Sanne Salomonsen har korsat varandras banor otaliga gånger – redan innan de träffades i ANNE LINNET BAND.
De två Rock mamas har samarbetat på varandras soloalbum och har samarbetat tillsammans med flera av deras största hits.
Joakim Lind Tranberg får rollen som Bo Stief, den världsberömda jazzmusiker och kompositör som var gift med Sanne Salomonsen 1975-1980. Joakim gjorde sitt stora genombrott som Rasmus Seebach i musikalen SEEBACH, vilket också gav honom en Reumert Talent Award 2018.

Vi träffar den rebelliska Sanne, som flyttar hemifrån för att sjunga och spela teater. Stjärnskottet Sanne Salomonsen, toppade alla listor på 80-talet och offrade allt för musiken. Musikalstjärnan Sanne, Sanne från Sneakers och Anne Linnet Band. Den Sanne som stöter på missbruk och manipulation. Den Sanne som står ensam i världen.Den Sanne som måste slåss för att kunna försörja sin son. Den sanne som måste hitta dolda krafter i sig själv och hitta ett sätt att förvandla övergrepp till kärlek, förgiftning till medicin och nederlag till musik.Vi träffar alla som har gjort sitt avtryck i Sannes liv och karriär: motståndarna och vännerna . Musikproducenterna, älskarna och männen . Kollegorna, korsångarna, musikerna. Anne, Sanne, Lis, Morten, Mats, far och mor – och inte minst hennes son Victor Ray.
Föreställningen börjar på noll. Sanne Salomon drabbas av en blodpropp i hjärnan. Hennes värld kraschar. I ambulansen försöker hon förgäves att sjunga . Hon försöker hålla fast vid det hon vet, hon försöker komma ihåg vem hon är
.Sanne måste genomleva hela sitt livför att hitta tillbaka till sig själv, kärleken och musiken . Det har varit många kriser och problem. Hur hanterade hon dem? Kan hon använda sin långa livserfarenhet för att vinna över sjukdomen och lura döden?

Hon kommer ihåg hur det hela började: Med en ung flicka i gummistövlar som drömmer om frihet och musik. Flickan är full av energi, hennes mod och musikalitet är gigantiskt.

Men hon möter en värld av män som vill hålla fast henne och en musikbransch som inte är van vid starka kvinnor.
Sanne måste kämpa på många fronter för sin röst i musiken, för kärleken och senare för sin son. Det finns internationella möjligheter som lockar och ringer. Det finns ansvaret och kärleken hos de närmaste. Det finns våld och manipulation, det finns missbruk och missuppfattningar, det finns kontrakt och konserter, det finns våldsamma krossningar, våldsamma uppbrott, stora besvikelser och överväldigande framgångar.
Sanne upplever den stora kärleken i att träffa svenska Mats Ronander, och hon upplever den stora tragedin eftersom det visar sig att förhållandet inte kan bestå.TRUE är en rå och gripande berättelse om att överleva och älska i en värld där det inte finns plats för kärlek och sårbarhet. En varm berättelse om vänskap och trofasthet – att hitta din egen röst – och använda den!Hela Danmarks rockmamma Sanne Solomon är en av de mest populära danska sångerskorna  någonsin. Sedan början av sjuttiotalet har hon gjort en avgörande markering på de danska listorna och radiovågorna efter att hon som 15-åring spelade en ledande roll i det danska beteendet hos Hair.
Från inspelningar i Abbey Road Studios och att döma danser till X-Factor till korsång för John Mogensen – Sanne Salomonsen har provat allt, med hundratusentals album sålda på vägen.Det var särskilt som en del av grupperna Sneakers och Anne Linnet Band som Sanne Salomonsen etablerades som en av de mest ledande danska musikerna. Under åttiotalet toppade hennes utgivningar de danska och skandinaviska listorna med låtar från Den Jeg Lærer till Woodoo och Sui Sui – tidlös musik, vilket har bidragit till att forma flera generationer av dansk populärkultur.

Læs mere: www.sannethemusical.dk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.