EN UPPVISNING I PERFEKTION : ROMEO & JULIA PÅ OPERAN I KÖPENHAMN

1

Den Isländske koreografen Helgi Tomasson har satt San Fransico Ballet Company på kartan och utvecklat det till ett av världens bästa institutioner.

De som får chansen att se detta otroligt vackra stycke under fredag och lördag är bara att gratulera.
Hela föreställningen är som ett enda stort glädjerus. Jag känner mig som en ur Medici familjen när jag sitter uppe på balkongen och tittar ut över operan. Prokofjevs underbara musik smeker mina öron, otroligt skickliga solodansare levandegör Shakespeare`s odödliga klassiker Romeo och Julia i ett myller av dansare. Scenografi, koreografi och kostymerna av den världsberömda danska scenografen Jens-Jacob Worsaae ansvarig för dekorationer och kostymer som belyser renässans Italien håller en imponerande första klass.


När varje detalj är slipad till perfektion så är det svårt att urskilja perfektion från perfektion. Il tempo passa veloce quando sei felice som man säger i Verona där denna romantiska berättelsen utspelar sig . Tiden går fort när man är lycklig, så på samma gång som tiden står stilla i detta perfekta universum så går den å andra sidan väldigt fort. Det är ett säkert tecken på att jag ser ett mästerverk . Jag sitter som förtrollad och bara uppfylls av det bästa som livet kan ge.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.