6 efterrätter som går att förbereda dagen innan

0

 

Alla älskar en dessert som går att förbereda – helst dagen före. Här bjuder vi på sex efterrätter som kan vara både goda och exklusiva.

Oavsett om det vankas fest eller du bara vill sätta lite extra guldkant på tillvaron känns det lyxiga med dessert. De allra bästa efterrätterna går dessutom att förbereda i förväg – och kräver minimal ansträngning strax innan servering.

Här är sex desserter som går att förbereda:

1. Tårtor

De allra flesta tårtor blir godare och framförallt saftigare om de får stå i kylen en natt innan servering. Låt tårtan stå inplastad eller i en kartong för att undvika att den eventuellt drar åt sig andra lukter i kylskåpet. Gör sedan dekoration och tårtans ytskikt, till exempel grädde och färska jordgubbar, samma dag som den ska serveras.

2. Pannacotta

Pannacotta är ett perfekt avslut på en god middag. Den är enkel att göra, frisk i smaken och står sig en till två dagar i kylskåp. Gör i ordning i portionsstorlek och plasta glasen innan du ställer in glasen i kylskåpet.

3. Glass

Glass kan du enkelt göra själv. Oavsett om du gör klassisk gräddglass, isglass, parfait eller kanske gelato kommer det garanterat bli en uppskattad efterrätt. Gör glassen dagen innan och nyttja nattens alla timmar till att frysa.

4. Pajer

Många pajer går att tillaga en vecka innan de ska serveras och sedan förvaras i frysen. Exempelvis kan du förebereda din citronmarängpaj ända fram till det absolut sista steget. Strax innan serveringen bränner du sedan marängen så den får en gyllene färg. Bränningen i sig kan vara värt att visa gästerna…

5. Chokladmousse

Precis som med pannacotta kan du förbereda chokladmousse dagen innan, plasta in glasen och låta stå i kylskåpet under natten. Innan servering kan du med fördel riva mörk choklad över moussen eller dekorera med färska bär eller kanske lite färsk mynta.

6. Kladdkaka

Kladdkaka blir bara godare dagen efter, kanske är det för att ingredienserna blir saftigare precis som för tårtan? Ta ut kladdkakan ur ugnen 2 till 3 minuter innan den egentligen ska vara färdig. Låt den sedan stå inplastad i kylen över natten. Kladdkakans mitt får då en härligt seg chokladkonsistens som dina gäster kommer att älska.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.