6 läckra glassar på Tivoli

0

Våffelsbageriet – Det gammeldags

Det familjeägda företaget tillverkar vackra, gammaldags glass våfflor, där både våfflor och glass är baserade på gamla familjerecept. Kjeld från Våffelbageriet har nyligen tagit över efter sina föräldrarna och har nyligen renoverat lokalen med respekt för tradition och mysighet. Prova till exempel mintglassen
 eller den med saltad karamell, vispad grädde och sylt på gammaldags sätt eller guf ( marshmallowsås) , om du gillar det.

Lakrits av Bülow – den med lakrits


Bülow-butiken har förutom mycket lakrits också en krämig och intensiv lakritsglass med toner av vanilj och karamell . Till den får du ekologisk lakritssirap och smakrikt lakritspulver. Bülow har utvecklat glassen själv.

Bubble Våfflan från Glassmejeriet – The Wild (NY)


En ny Bubble Våffla har kommit till Ice Dairy, och du måste vara rätt hungrig för att äta den! Den är gjord med vaniljkräm, vispad grädde, dajm kulor , karamellsås och Oreo. Mejeriet ligger i det glada hörnet av Tivoli.

Shave Ice – Den roliga (NY)

En annan nyhet i sommar är Shaved Ice i Tivoli. Du “skrapar ” en isklump och lägger sedan till olika såser med fruktfärg. Trevligt, uppfriskande och särskilt en hit hos barnen. Shave Ice-montern ligger i Orienten, mittemot Demonen.

Pops & Ice Cream i Woodhouse – Det kreativa.

Hos Woodhouse finns både ett kafé och en glassbar, där du kan få ny doppade lyxpinnar från Hansens is med olika toppings. Det är även möjligt att vara kreativ och skapa din egen variant, där du väljer glass, dopp och topping . Du kan också få glass med chokladfudge eller dulce de leche.

Social Foodies – Den med gott samvete

(NY)Social Foodies är känd för sin nygjorda glass och handgjorda gräddbullar. Bakom konceptet står Thor Thorøe, som också står bakom Paradise Glass -kedjan. Här handlar det både om den goda kvaliteten och om att skapa bättre förutsättningar för den som tillverkar råvarorna . I juni öppnade Social Foodies ett stort flaggskepp strax utanför Tivoli och mittemot Köpenhamns Central . Det finns en ingång från Bernstorrfsgade, så du behöver inte ha en biljett till Tivoli för att komma in och prova de läckra glassvarianterna och deras guf som redan är legendarisk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.