8 av 10 svenskar drömmer om boende utomlands – Spanien förstavalet

0

Bort från mörker, rusk och kyla… 8 av 10 svenskar drömmer om att köpa en bostad utomlands, visar en färsk undersökning från Fastighetsbyrån utland.

Spanien är det land som överlägset flest har som förstaval och ett varmare klimat är drivkraften för majoriteten. Resultaten visar även att, förutom kostnaden, så är okunskap om hur det går till att köpa boende utomlands ett hinder för många. Fastighetsbyrån utland har frågat 1021 svenskar om deras syn på boende utomlands. Resultaten visar att 83 % har drömt om att köpa boende utomlands, varav 28 % gör det ofta.

På frågan ”Om du skulle köpa bostad utomlands, vilket land skulle du ha som förstaval?” svarade överlägset flest, 36 %, Spanien. Det är en ökning med 13 % jämfört med när samma fråga ställdes på samma sätt 2012. Intresset fortsätter att öka successivt, både för boende utomlands generellt och även för Spanien. Det är lite som en snöbollseffekt. När fler och fler tar steget blir ännu fler inspirerade och ser möjligheterna med ett boende på varmare breddgrader.

Just nu märker vi dock att fler än vanligt avvaktar med bostadsköp utomlands. Den här undersökningen tyder på att det är kopplat till mer temporära orsaker som svag svensk krona och en osäker bostadsmarknad i Sverige, säger Daniel Nilsson, VD på Fastighetsbyrån utland med verksamhet i Spanien och Portugal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.