Absolut öppnar besökscenter

0

När besökscentret Absolut Home officiellt invigs den 29 juni i Åhus, innebär det starten för vad som är tänkt att bli ett av Skånes mest populära resmål för svenska och internationella turister.

Absolut är Sveriges största livsmedelsexport och når fler än 150 marknader, så Absolut Home har potential att bli en viktig destination för de som vill uppleva genuint svenskt hantverk och på plats se en hållbar vodkaproduktion i världsklass. Förhoppningen är därför att besökscentret ska locka 50 000 besökare per år.

Absolut har redan starka rötter i Skåne och södra Sverige. Hela innehållet i en flaska kommer från trakten. Vetet kommer från omkringliggande gårdar och vattnet hämtas från en lokal källa med egna brunnar. Med besökscentret stärks banden till Skåne ytterligare. Utöver de cirka 8 heltidstjänster och 22 deltidstjänster som besökscentret i sig innebär, är förhoppningen att omkringliggande verksamheter i Åhus ska märka av en ökad efterfrågan i samband med öppnandet av Absolut Home.

– Vi är oerhört stolta över vår lokala förankring. Absolut Home i Åhus blir en bekräftelse både på hur mycket vi värdesätter vårt ursprung och hur viktigt det har varit för att bygga Absolut Vodka som varumärke, säger Anna Malmhake, vd på The Absolut Company.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.