Adolphson & Falk 50 år som artister

0

Adolphson & Falk 50 år
Konsertsalen, Dunkers kulturhus, Helsingborg
Fredag 28 september 19:00

Adolphson & Falk, svenska synthpopens okrönta kungar, är ute på en lång synthslinga, från Malmö i söder till Piteå i norr. Anledningen är att de fyller 50 år som popduo och att de är aktuella med ett nytt album. Nu kommer de till Dunkers kulturhus och vi tror att i något skede kommer scenen att blinka blå.

50 år och still going strong med ett helt nytt album och turné under 2018. Adolphson & Falks jubileumskonsert bjuder både på gamla godingar och nytt material från det kommande albumet ”50”. ”Mer jul”, ”Blinkar blå”, ”Ljuset på min väg” och ”1-0-0-1-0” kommer man att höra, men också ett halvt sekels historier och skrönor.

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland annat Barbro Hörberg och Anita Lindblom. Greg FitzPatrick spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthhits.

Det stora genombrottet kom i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. Metropolsignaturen inledde helgen och kallades av någon för “80-talets nya helgsmålsringning”.

”Ett halvt sekel! Det låter mäktigt och nästan osannolikt. Men så är det! Vi har spelat och skrivit sånger ihop sen 1968 då vi möttes i FRA:s kasern i Rissne”, säger Tomas Adolphson.

”Hur gick det till och hur blev det så? Det kommer vi att berätta under jubileumsåret på flera sätt. Det har varit roliga, spännande och givande år. Vi satsar väl på 50 till”, säger Anders Falk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.