Alice i underlandet är ett genialiskt verk

0

Det är inte ofta som tiden stannar då jag ser ett verk. Senast det hände var under pressvisningen av den flerfaldigt Oscars belönade filmen La La land.

Alice i Underlandet är en makalöst vacker föreställning där skådespelare, musik, scenografi, kostymer och special effekter smälter samman till en genialisk komposition. Det är ett fantastiskt fyrverkeri av visuella intryck, som bombarderar din hjärna och ger ditt hjärta ett oavbrutet lyckorus i 3 akter. Varje scen är ett mästerverk som innehåller showstoppers för flera verk.

Tim Burton blir grön av avund

Scenen när djuren skall springa  ett 100 meters lopp är helt fantastisk. Alla djurkostymerna är finputsade ner till den minsta detalj. En stor eloge till sköldpaddan som trots sin långsamhet  ändå ställer upp i loppet. Tim Burton skulle bli grön av avundsjuka ( de sju dödssynderna har alla färger och avundsjuka är grön) om han såg Alice i Underlandet, då den lyfter det visuella till en ny nivå.

Under Hjärter dams fest undrar jag varför det är två röda aktörer med siffrorna 6 och 2 och en tredje aktör med en svart 9:a . Då slår det mig att hjärter dam är en röd 1:a och pusselbiten som gör 6+2+1 till en röd 9:a som speglar den svarta 9:an. Hela verket genomsyras av mängder med liknande sinnrika episoder som får mitt sinne att genomsköljas av eufori. 100-tals kostymer och en jättekatt som sköts av 6 dansare virvlar förbi på scenen.

Alla är ess i leken

Ida Praetorius  gör en imponerande insats som Alice då hon befinner sig på scenen i princip varje minut av förställningens tre akter.  Astrid Elbo, som Hjärterdam, är klockren. Charles Anderson i rollen som den galna hattmakaren, Jonathan Chmelensky som kålormen, Marcin Kupiñski som Alices förtrogne kanin och Andreas Kaas som hjärterknekt är alla ess i leken.

Årets bästa Julklappstips

Den engelska stjärnkoreografen Christopher Wheeldon har förvandlat Carrolls fantastiska historia till en magisk och sublim  föreställning . Med Joby Talbots ljuvliga musik och Bob Crowleys vilda och galna scenografi blir Alice årets bästa julklappstips.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.