Alla vägar bär till Rom

0
Rom

Regionen Lazzio där Rom ligger, är en fattigare del av Italien än Toscana. Det märks på att maten är dyrare och av sämre kvalitet. Rom är huvudstad och har därför fler turister som kan bli lurade.

Du skall snabbt leta reda på Metron som går till Spagna (Spanska trappan) där finns det bästa hotellet i Rom. Hotel Trinita dei Monti på Via Sistina  Du bor 5 minuter från Spanska trappan som ligger i absoluta centrum.
När du gått ner för  spanska trappan kan du gå vänster och kommer då till Fontana di Trevi som Anita Ekberg badade i.Tar 7 minuter . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eller om du går rakt fram och så kommer  du in på Via Condotti som leder fram till paradgatan Via del Corso. Går du på Via del Corso till den tar slut kom du fram till Victor Emanuel monumentet.

Vittiorio Emauel Monumentet

Svänger du vänster vid monumentet,  kommer du till Colloseum, svänger du höger kommer du till Marcus Aurelius Teatern och Bocca della Verita. Bocca della verita är fortfarande gratis men du får räkna med ca 30 min väntetid. Undvik mitt på dagen då det är stekhett i solen. De stänger kl 18.00. Kvinnor skall ha långärmad skjorta eller en sjal att lägg över axlarna. Jag hade shorts.

Rom
Giolliti öppnar redan klockan 7 på morgonen då alla riksdagsledamöter tar sin morgonkaffe vid disken. jag provade en romersk specialite´ .En marsipankaka med chokladsmak.

Giolitti är ett av Roms äldsta cafeer som öppnade 1900.  Du kommer dit genom att gå på Via del Corso och gå höger vid Parlamentet.

 

 

 

 

 

Vägbeskrivning till Giolitti 

 

 

 

Hyra cykel

När du kommer ut från tunnelbanan Spagna,  så hyr de ut cyklar till höger om utgången för 130 kr per dag. Det är en otrolig frihet att slippa gå. Du kan cykla ner till Colloseum på 10 min och cykla runt och lära dig kvarteren. Via del Corso är enkelriktad mot Spagna så du tar istället Via Barberini och cyklar den upp till Piazza Barberini. Via Sistina ligger till vänster. Då Barberini ligger högt upp dvs i slutet av spanska trappan är det omöjligt att cykla dit då det blir sanslös uppförsbacke. Om du cyklar Via del Corso på trottoaren så du kommer till Via Condotti och sedan upp till Spagna men då får du bära upp cykeln för trappan.

MAT

Rom är fattigare än Florens så det är lättare att bli lurad och det är fler ställen som serverar dyr och dålig mat .Ha is i magen och försök hitta ställen som serverar pizzabit eller macka  för 5 euro. Vid Fontana di Trevi finns det ett ställe som har 30 sorters glass i toppklass, bredvid ligger det oätlig glass till samma pris. Var listig , fundera och köp inget på impuls !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.