“Alla vet” är en välspelad och underhållande film

0
foto: Scanbox

Under en festlig familjesammankomst kommer hemligheter och svek upp till ytan i en lantlig spansk by. Laura återvänder till barndomsbyn från Buenos Aires med sina barn för att vara med på sin systers bröllop. Hennes man Alejandro är inte med, och skvaller kring det “alla vet” i byn om hennes speciella relation till ungdomsvännen Paco når snart fram till hennes tonårsdotter Irene. När dottern drabbas av en fruktansvärd händelse konfronteras Laura med sitt förflutna, och med de två männen i sitt liv.

Foto: Scanbox

Med en regissör som fått en Oscar. Med två huvudrollsinnehavare som även de fått en Oscar så är förutsättningarna perfekta för en dramafilm som är över två timmar lång. Det märks vilken tyngd Javier Barda och Penelope Cruz har och det blir ännu bättre då de blir regisserade av Asghar Farhadi.
Jag är ibland lite känslig för drama filmer som vill tävla med Bergman i elände eller som anser att det är stor konst med långa realtids tagningar. Jag anser att Farhadi har en bra balans mellan en genomtänkt regi och en möjlighet för skådespelarna att ge karaktärerna ett eget liv.

Det är mycket känslor i “Alla vet” .Det skulle lätt kunna bli utdraget och tråkigt men jag tycker att filmen är spännande från början till slut. Det som är filmens akilleshäl är, att den är för glättig för de som vill ha en personlig katarsis och för lång för de som vill kunna skryta på jobbet med, att de sett en kvalitetsfilm. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.