Äntligen en Julresa till Rom

0

Efter eländet med Corona så kan jag äntligen åka på min årliga julresa till Rom, Hurra, Hurra !!

Flyget går måndagen den 6 december 9.40 från Köpenhamn och landar i Rom lagom till lunch 12.10. Då har jag hela måndagen, tisdagen och onsdagen att Julshoppa, dricka världens bästa kaffe och glass.

Om du vill julshoppa med din fru i Rom så åker så klart  du med Vingresor och då kostar det mellan 8000 och 10.000 för 4 dagar. Då väljer hon hellre 1 vecka på Gran Canaria för 1795.
Då talar vi bara om flyg+hotell . Ni tar taxi så klart, då hotellen ligger rent åt helvete. Jag bor 2 min från Via del Corso så jag tar aldrig tunnelbanan för den suger rejält. Att ta taxi eller tunnelbanan i Rom är inget jag rekommenderar då det är folk från hela världen som vill julshoppa.
Jag bor de första två nätterna mitt i stan så det tar två min att nå gågatan. Sista natten bokar jag 5 min från flygbussen, så slipper jag oroa mig över att att taxin inte kommer eller lägga 200 kr på taxi. Då Hotell Cressi kostar 400 kr enkelrum plus är 5 min från flygbussen så är det en 10 poängare. Dessutom är det inga gäster som duschar kl 6 på morgonen så jag har badrummet i korridoren för mig själv.
2019 kostade flygresan  för mig till Rom 600 . Så mitt mål i år var att få den ändå billigare trots att det var för 2 år sedan. Ok, så i år kostar den 400 kr.
Retur Rom.
Resorna till flygplatserna kostar lika mycket som flygresan. För att få flygresan så billig måste du göra mer än ditt bästa, då Ryan är experter på att salta räkningen. Du betalar 60 kr för att boka en sittplats och det är väl ok om du betalar 400 för flygbiljetten, men det är inte obligatoriskt. Inget är obligatoriskt men Ryan försöker sälja på dig grejer för 600 som du måste vara listig för att klara dig ur. Jag reser i arbetet och min artikel handlar  därför om hur du julshoppar billigare i Rom än i Köpenhamn eller Stockholm.

Om du reser med din flickvän blir det helt andra priser. Hon skall ha med 20 kilo bagage för 3 dagar då jag bara behöver en bag på 3 kilo. På sommaren när jag stannar en vecka brukar jag köpa till en väska på 8 kilo. 20 kilo behöver jag bara när jag skall åka på jullov till Miami och blir borta i 3 veckor. Dessutom köper jag alltid en massa nya grejer i USA så därför behöver jag en större väska. Hon skall ha badrummet i hotellrummet. Det är bara jag som går ut i korridoren i morgonrock till duschen  för att få ett hotellrum för 400 kr natten.

Jag brukar boka två hotell när jag brukar åka till Rom för att jobba som du hittar i artikeln från 2019. Det är Julia och Cressi .

Nytt för i år är att de har ett nytt utseende på mailen när man skall flyga. De läser nerifrån och upp i mailen och uppifrån och ner på mina sidor . Det är lätt att bli förvirrad. När jag först såg mailet,  se nedan så trodde jag att Rom stod först den 6 december men det är flygplanssymbolen som avgör var man skall flyga. Åt höger är det åka bort, och till vänster är det åka hem.

 

mina favorithotell i Italien

Julresan till Rom 2019

Om du vill åka med Vingresor till Rom  4 dagar med din fru för mellan 8000-10.000 .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.