ANTONIO BANDERAS BRILJERAR I SMÄRTA OCH ÄRA

0

Smärta och ära heter Pedro Almodovar nya film, som hade världspremiär på Cannes filmfestival i maj och nu går upp på de svenska biograferna.

Vi får följa regissören Salvador Mallo, spelad av Antonio Banderas som ser tillbaka på sitt liv och sin uppväxt.

Jag förstår att Banderas fick pris för bästa manliga huvudroll på Filmfestivalen i Cannes, då han har fått in den rätta snitsen på en person som har många demoner och pgr av sitt kändisskap kan få utskrivet en massa mediciner för påstådda somatiska sjukdomar för att därigenom kunna dämpa sin ångest. Hur Banderas balanserar på slak lina när han skall försöka upprätthålla en städad fasad , när han i själva verket är hög som ett hus på heroin är makalös.
Filmen visar även dualiteten med att vara en framgångsrik regissör. Å ena sidan är du hyllad och belönad med mängder med pengar å andra sidan är du helt mentalt handikappad och har svårt för att lokalisera dig i en komplicerad omvärld. Svaret på den problematiken ligger i att ” The Creative Adult, is the Child that survived”. Tänk bara ett par minuter på hur det skulle vara om du fortfarande hade samma verklighetsuppfattning som vuxen som du hade som barn. Inte konstigt att så många konstnärer behöver knarka eller hjälp av en agent för att kunna ta sig igenom dagen.

Jag tycker även väldigt mycket om skildringen av Almodavars barndom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.