Apotekarnes Årgångsjulmust 2017

0

Nu har årets julmust kommit ut i butikerna. Först ut var Årgångs-glöggen och nu har Årets julmust blivit en tradition. Det är en pampig flaska som påminner om en flaska champagne. Årets smak är av den kryddigare varianten och mycket godare än förra årets smak, saffran. Då Julmust i sig själv har en väldigt säregen smak som dessutom är väldigt söt så krävs det en tillsats som gifter sig på ett bra sätt med musten. Jag tycker att de har lyckats bra med årets smak då den tar varken över eller försvinner i julmusten.

Apotekarnes bildades då Stockholms apotekare gick ihop i Apotekarnes Mineralvattens AB den 2 maj 1874.  Därför heter det givetvis Apotekarnes, en gammal stavning av Apotekarnas. INTE som vissa tror Apotek-Arnes, då hade Arne varit med stor bokstav.
Must lanserades 1910 som ett alternativ till öl. Musten har många likheter med traditionella mörka öl. Julmusten har en mörk färg, skummar ordentligt och har smak av humle och malt. Drycken används dock inte som det var tänkt utan har istället blivit hela familjens helgläskedryck under namnet Julmust. Must hör till det svenskaste som finns och idag kan man knappast tänka sig ett svenskt julbord utan must.

Alla Årgångsmusten sedan starten 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.