Båstad inbjuder till Tennisfest på söndag

0

Paris-skrällen Schwartzman senaste supernamnet till Båstad

Party och tennis. För många har Båstad ofta varit lika synonymt med fest som med tennis. Det kommer säkert vara en och annan bra festkväll även i år när huvudtävlingen drar igång måndagen den 16 juli. Men den största festen kommer vara på centercourten, Pepe’s, Sand och Loft får ursäkta.

Dagens nyheten är att Diego Schwartzman spelar Swedish Open. Den 170 cm långa 25-åringen är i strålande form och just nu den stora skrällen  på Roland Garros. I morgon kan han ta sig till semifinal i Paris men då måste han först besegra Rafael Nadal. Vägen till kvarten gick via en femsetsrysare där argentinaren till slut besegrade  203 cm Kevin Anderson. Oavsett hur det går mot Nadal så är världstolvan Schwartzman i överlägset bättre slag jämfört med 2017 och då tog han sig ändå till kvarten i Båstad.

När ”cutten” gick i fjol vid den här tiden var 21-rankade Pablo Carreno Busta det rankingmässigt största namnet. Det är han även i år men 10 platser bättre, nu 11a.

Men allt är inte siffror och statistik. Årets stora kanon är så klart Stan ”the man” Wawrinka som tar med sig coachen Magnus Norman och kommer till Båstad. F.d världstrea, tre Grand Slams, en av tourens absolut bästa backands och en kämpaglöd som få. 33-åringens 30e plats på rankingen är endast av akademiskt intresse. När såg Båstad senast en spelare med Wawrinkas repertoar?

Om den schweizaren är den stora stjärnan så kommer årets outsider från Grekland. Lägg namnet Stefanos Tsitsipas på minnet. 19-åringen har just fått sitt stora genombrott med final i Barcelona, semifinal i Estoril och överlag en mycket bra säsongsinledning. Bland de riktigt tennisfrälsta så är Tsitsipas som avancerat 52 platser till nr 39 på världsrankingen, namnet som väcker störst förväntningar. Den unge greken är dessutom 193 cm och har ”starquality” rakt igenom.

David Ferrer, Fernando Verdasco och Albert Ramos-Vonolas behöver ingen närmare presentation för Båstadpubliken. Även om det är lätt att bli hemmablind och ta de spanska ”stammisarna” för givet så skall man inte glömma att trion är i absolut världsklass när det kommer till grustennis. Ferrer är dessutom titelförsvarare.

Vårt svenska och nordiska hopp står till de tre ”wildcarden”. Både Elias Ymer och Casper Rudd vann sina öppningsmatcher i Franska. Elias berättade då om att han känner sig i avsevärt bättre form jämfört med förra året och att självförtroendet är på väg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.