Blomkålsrisotto på 15 minuter – vi önskar er en smaklig måltid!

0
Blomkålsrisotto

Ingredienser

Portioner:4

½ hackad purjolök
1 tsk gurkmeja
1 tsk rökt paprikapulver
1 stort grovrivet blomkålshuvud
½ dl pumpakärnor
1+1 msk smör
1 tsk salt
svartpeppar
200 g kantareller (eller annan höstsvamp)
½ kruka persilja

Gör så här

1. Fräs löken i smör, tillsätt kryddorna och den grovrivna blomkålen samt pumpakärnor och fräs ytterligare ett par minuter.

2. Stek svampen först i torr panna, tillsätt 1 msk smör och stek gyllene. Krydda med salt och peppar. Blanda med blomkålsriset och toppa med persilja.

Prova: Blomkålsriset är ett supergott tillbehör som funkar som alternativ till ris, potatis och andra gryn. Smaka dig fram!

Ta mer en gärna del av våra övriga tips om vad du kan laga till enkelt hemma då du hittar det här!

För att ge er lite mer inspiration så bjuder vi också på en länk till recept på blomkålsrisotto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.