Blow My Mind – Sabina Ddumba är tillbaka med ny musik!

0

Sabina Ddumba släppte i somras låten Small World och innan dess var hon högaktuell med de hyllande tolkningarna från TV4:s Så mycket bättre.

På nya singeln Blow My Mind gästar Mr. Eazi, en av världens största artister inom afrobeat. – Det kändes självklart att ha med Mr. Eazi som gäst på denna låt, han är helt rätt artist för det.

Även om han inte är från Uganda som jag är kan jag höra att vi har samma musikaliska influenser och pratar samma musikaliska språk, förklarar Sabina Ddumba.
Under TV4:s Så mycket bättre fick hela svenska folket lära känna personen bakom den stora rösten och ta del av Sabina Ddumbas musikaliska bredd i de tolkningar hon tog sig an.

Tolkningarna hyllades och spelas fortfarande på radio. Under våren och sommaren 2018 begav sig Sabina ut på en gedigen Sverigeturné som i höstas följdes upp av en intim konserthusturné inklusive två minnesvärda kvällar på Dramaten.

Nyligen gästade hon Lukas Graham i en vacker duett av hans superhit Love Someone. Den 3 maj är Sabina Ddumba äntligen tillbaka med ny musik, singeln Blow My Mind feat. Mr. Eazi har Sabina skrivit tillsammans med MNEK (Rudiemntal, Beyonce, Dua Lipa och Zara Larsson m.fl.) och TMS (G-Eazy, Emeli Sande, Dua Lipa och Jess Glynne m.fl.) Mr. Eazi är en av världens största afrobeat-artister med rötter från Nigeria och Ghana, han har tidigare samarbetat med Diplo, Giggs och Maleek Berry för att nämna några.

– Jag är afrikan. I mitt blod pulserar influenser från kontinenten och Uganda. Det är inte det att jag bara vill göra musik med influenser från Afrika, men jag älskar att Blow My Mind blev en perfekt mix av soul, r´n´b och afrikanska rytmer. När jag hörde musiken första gången gick den rakt in i hjärtat. Jag och MNEK sa till oss själva; ”Ska vi verkligen skriva något till det här? Vi testar och ser hur det blir.” När vi nästan var klara med låten kändes det otroligt bra och jag frågade TMS, producenterna, om de kunde ändra basgången och få in lite vibe från Uganda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.