Riksdagen slår ett slag för Bordtennis-VM i Halmstad

0
Bordtennis-VM

Med bara en dryg vecka kvar till Bordtennis-VM i Halmstad slår Sveriges Riksdag ett slag för pingisen och tävlar i Partikampen. Bland andra Anders Ygeman (S) och finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) deltar i bordtennisturneringen Lag-VM i bordtennis i Halmstad är ett verkligt världsevenemang med över 100 deltagande nationer och 350 miljoner tv-tittare.

Toppolitiker på plats Samtliga åtta riksdagspartier ställer upp med två spelare och en coach var i en utslagsturnering. Bland de anmälda finns Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman (S), Miljöpartiets finansmarknad- och konsumentminister Per Bolund och Moderaternas miljöpolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard.
– Det ska bli väldigt roligt att arrangera en bordtennisturnering mellan partierna och vi hoppas presentera fler namn under kommande vecka. Idrottsklubbens syfte är att öka idrottandet för ledamöter och tjänstemän i Riksdagen och Partikampen blir en annorlunda kraftmätning inför den stundande valrörelsen, säger Jessika Roswall (M), ordförande i Riksdagens idrottsklubb. Jörgen Persson och Matilda Ekholm Medverkar gör dessutom den svenska landslagsstjärnan Matilda Ekholm och VM-ambassadören Jörgen Persson, flerfaldig världsmästare och ambassadör för Bordtennis-VM i Halmstad. – Det ska bli spännande att få ta bordtennisen in i riksdagshuset och att få se om det finns några dolda bolltalanger bland politikerna. Bordtennis-VM är ett otroligt bra skyltfönster för Sverige, inte minst i Asien. Det är en jättechans för alla involverade att knyta nya internationella kontakter, säger Jörgen Persson. Partikampen arrangeras av Riksdagens Idrottsklubb i samarbete med Bordtennis-VM och Svenska Bordtennisförbundet.

Här kan ni ta del av alla våra övriga sportnyheter!

För er som är intresserade av Bordtennis, så kan ni läsa mer här om Bordtennis-VM i Halmstad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.