Britney Spears debutsingel ”…Baby One More Time” fyller 20 år

0

För 20 år sedan startade Britney Spears en ny era inom popmusiken när hon släppte sin banbrytande debutsingel ”…Baby One More Time”.

För att fira 20-årsjubileet kommer Jive/Legacy Recordings, en divison inom Sony Music Entertainment, att släppa en bildvinyl med albumet för första gången den 23:e november.

På ena sidan kommer det ikoniska albumomslaget finnas och på b-sidan syns en bild på Britney från en av hennes tidiga fotograferingar. ”…Baby One More Time” släpptes 23 oktober 1998 och blev en kulturell milstolpe för en hel generation. Debutalbumet med samma titel släpptes i januari 1999 på Jive Records och blev en lika stor succé.

”Låten handlar om den stress vi alla går igenom som tonåringar. Jag visste att det var en grym låt. Den var annorlunda och jag älskade det, men jag tror inte att man kan förutse hur en låt kommer att tas emot,” säger Britney i en intervju med The Guardian. Hitlåten satte också Sverige på kartan då den skrevs av Max Martin, som tillsammans med Rami producerade hiten, och som har blivit en del av det svenska popundret. Totalt toppade ”…Baby One More Time” hitlistorna i 19 länder och albumet själv har fått 14 platinacertifieringar och har sålt över 25 miljoner exemplar världen över. Även musikvideon, som släpptes 24 november 1998, är en av de mest inflytelserika videorna för sin generation och blev utnämnd till den mest ikoniska musikvideon någonsin av MTVs Total Request Live

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.