Catherine Deneuve drabbad av en mild stroke

0

Den franska filmikonen Catherine Deneuve har drabbats av en ”begränsad” stroke, rapporterar AFP. Skådespelaren lades natten mellan tisdagen och onsdagen in på sjukhus i Paris. Enligt ett uttalande från familjen behöver hon ett par dagars vila.

76-åriga Deneuve var tidigare i år på Venedigs filmfestival med Hirokazu Kore-eda, i vars film ”Sanningen” (”La verité”) hon spelar tillsammans med Juliette Binoche. Sedan oktober filmar hon också med Emmanuelle Bercot i ”De son vivant” i Parisregionen.

Deneuve är en av Frankrikes största filmstjärnor. Hon debuterade redan som 13-åring och fick senare sitt genombrott i ”Paraplyerna i Cherbourg”. För sin roll i ”Indochine” nominerades hon till en Oscar.

Min egen favorit  av Deneuves filmer är mästerverket The Hunger  skapat av Tony Scott som även gjorde Top Gun. Bror till geniet Ridley Scott ( Bladerunner, Alien, Gladiator)

Det är ett thrillerdrama i Vampyrmiljö där Deneuve spelar mot en annan ikon, David Bowie. Musiken i filmen fick mig att upptäcka flera klassiska musikstycken som gått en 23 åring förbi . Filmen innehåller ett bländande fotografi ,en imponerande scenografi och vassa insatser av två av världens ikoner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.