Champagne Test

0

 

 

Bästa champagne ordinarie sortiment

Diebolt-Vallois Prestige Brut
SB# 7723, Pris 369:-


Diebolt-Vallois Prestige Brut
SB# 7723, Pris 369:-
Torrt friskt vin med eleganta florala inslag. Toner av brioche, äpplen, nötter samt smörighet.
Lång eftersmak med inslag av grapefrukt.


Bästa rosé champagne ordinarie sortiment

Bästa rosé champagne ordinarie sortiment :Gosset Grand Rosé Brut
SB# 7405, Pris 499:-


Gosset Grand Rosé Brut
SB# 7405, Pris 499:-
Ett balanserat vin med tydliga inslag av röda bär, vildhallon, blodgrape, röda vinbär och ett mineraliskt avslut med krämig mousse.


Bästa champagne i beställningssortimentet

Billecart-Salmon Blanc de Blancs
SB# 86996, Pris 599:-


Billecart-Salmon Blanc de Blancs
SB# 86996, Pris 599:-
Uppvisar mjuk mousse med friska inslag av gröna och gula äpplen, mineral, krispig frisk citrus samt viss kvalmighet i avslutet.

 

 

Bästa årgångschampagne

Louis Roederer Brut Vintage 2008
SB# 76510, Pris 549:-


Louis Roederer Brut Vintage 2008
SB# 76510, Pris 549:-
Vinet uppvisar en ungdomlighet med inslag av röda äpplen, citrus, mineralitet, kakao samt viss nötighet i avslutet som är långt och balanserat. Detta vin har framtiden för sig, köp och lagra i minst fem år.


Bästa champagne på magnumbutelj

Bollinger Special Cuvée
SB# 7418, Pris 939 kr


Bollinger Special Cuvée
SB# 7418, Pris 939 kr
Ljusgul färg med fyllig krämig mousse. Stor mogen doft med karaktär av bakat bröd, choklad och mogna höstäpplen. Torr och mycket smakrik med inslag av rostat bröd och lång fin eftersmak.


Bästa prestige-champagne

Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995
SB# 99445, Pris 1401:-


Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 1995
SB# 99445, Pris 1401:-
Generöst inbjudande på näsan med inslag av mogen frukt, karamelliserad grapefrukt, sur lie samt smörig brioche. Moussen är otroligt finstämd och integrerad och smaken är späckad med lager av karamelliserad grapefrukt, sur lie, lakrits, smörstekt brioche, nötighet, viss rökighet, gula mogna äpplen, mogna sommarvarma plommon, nougat samt gräddighet.
Vinet är på sin absoluta topp just nu.


Bästa odlar-champagne

Champagne Prtois-Lebrun
Instant brut Grand cru Blanc de Blanc
#76164, Pris: 330:-


Champagne Prtois-Lebrun
Instant brut Grand cru Blanc de Blanc
#76164, Pris: 330:-  Detta är ett Fynd!
Fin direkt mousse, gräddig mjuk textur med balanserad syra och inslag av gråpäron, krispig vit frukt samt den så för byn typiska mineraliska tonen.

 

Bästa champagne-hus

KrugChampagne bästa hus


Det finns champagne, och sedan finns det Krug.
Det är så man säger på vinhuset och jag kan inte annat än instämma. Vid ett besök hos Krug kläckte en kollega uttrycket ”Perfektion in Absurdum” och ett par kända matprofiler konstaterade, efter att jag bjudit på Krug Vintage: ”Fredrik, du har Krugifierat oss”.
Så starkt är intrycket av detta fantastiska, nästintill löjligt perfekta vin.
Krug är inte bara en personlig favorit bland mängder av experter och finsmakare, utan betraktas världen över som det ultimata uttrycket för den perfekta champagnen.

Krug Grande Cuvée
Ett torrt vin med en mängd olika smaker och dofter. Lång smak med toner av brödighet, integrerat fat, rostade pinje- nötter, röda bär, härliga mogna äpplen och en balanserad ton av citrus med inslag av mineraler och krita. helt enkelt magisk!
SB# 7494, Pris 1499:-

 

Bästa champagne-vinmakare

Jean-Baptiste Lecaillon hos Louis Roederer 2013


Jean-Baptiste Lecaillon som började arbeta för Champagne Louis Roederer Augusti 1989 med sitt otroliga engagemang i biodynamisk odling.
Jean-Baptiste öppnade mina ögon för ett par år sedan ordentligt för styrkan i biodynamisk odling, då vi tillsammans provade igenom alla cuvéer som skulle blendas i husets prestige Cristal. Vilken otrolig skillnad det biodynamiskt odlade vinet uppvisade jämfört med det som odlats traditionellt.

 

Bästa ekologiska champagne

Canard Duchêne (77472) Cuvée Léonie Green
SB# 77472, Pris 369:-


Canard Duchêne (77472) Cuvée Léonie Green
SB# 77472, Pris 369:-
Vinet är fint integrerat i moussen med röda bär och äpplen på näsan. I smaken kommer svaga röda bärtoner balanserat med gula och gröna äpplen samt sur lie, i avslutet finns det mineralitet och integrerad syra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.