Den amerikanska skådespelaren Burt Reynolds är död. Han blev 82 år

0

Han dog på torsdagsmorgonen på ett sjukhus i Florida, rapporterar hans manager Erik Kritzer enligt flera amerikanska medier, bland annat Hollywood Reporter och TMZ.

Skådespelaren, som är känd bland annat för filmens “Boogie Nights”, “Wild Rise” och “Striptease” dog av en hjärtinfarkt på sjukhuset med sin familj vid sin sida. Enligt TMZ har han haft hjärtproblem i flera år och genomgick en stor hjärtkirurgi under 2010.Reynolds Oscar-nominerades för bästa biroll för sin roll som Jack Horners, porrregissör, i “Boogie Nights” från 1997. Han vann en Golden Globe samma år.

Burt Reynolds, född 1936 i Georgia, började sin framgångsrika karriär inom skådespelaryrket som stuntman i tv-program. Det var dock genom pjäsen ”Mister Roberts” som han upptäcktes och skrev på skådespelarkontrakt för tv. Han syntest flitigt i olika tv-serier under 1950- och 1960-talen, men det var för sina rollprestationer i filmer som ”Nu blåser vi snuten” 1977 och ”Den sista färden” 1972 han blev mest känd.
Hollywoodstjärnan nominerades för en Oscar för bästa manliga biroll som porregissören Jack Horner i Paul Thomas Andersons genombrottsfilm ”Boogie nights” 1997. Samma år vann han en Golden globe. Han briljerade i actionfilmer, där han allt som oftast gjorde sina egna stunttrick, och i romantiska komedier som ”Det bästa lilla horhuset i Texas” mot Dolly Parton, ”Tjejen som inte ville gifta” med Goldie Hawn och ”Brudar på hjärnan” med Julie Andrews.

Från 1978 och fram till 1982 var han Hollywoods bästsäljande skådespelare, ett rekord i branschen.

Under 1978 rullade fyra av hans filmer på biograferna samtidigt. Skådespelaren hade hjärtproblem sedan flera år tillbaka och genomgick en stor hjärtoperation i februari 2010.

– Min läkare sa att jag behövde genomgå en bypass-operation omedelbart. Jag åkte hem och rakade mig, och sen gjordes operationen dagen efter, sa Burt Reynolds till People efter operationen. Han fortsatte dock jobba och var även tänkt att medverka i Quentin Tarantinos kommande film ”Once upon a time in Hollywood”, som enligt IMDB produceras just nu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.