Det lilla charmiga hotellet med den stora matkonsten

0

Hotell Maritim glänser som en blå pärla utmed havet i Simrishamn. Läget är perfekt för finsmakaren. Värdparet Linda och Linus Persson utstrålar gästvänlighet och värme. Linda fungerar som Hotellchef och husmor. Linus basar över köket och lägger ner all sin tid på att gästerna skall få en kulinarisk upplevelse av rang. Linus har rest runt och provsmakat på de allra bästa restaurangerna i Europa för att vidga sina gastronomiska vyer. Hotellets restaurang “En gaffel kort” har nyligen firat 5 års jubileum. Den helstekta Maritimspättan hänger med sedan flera år och serveras både till lunch och middag. Maten håller hög klass rakt igenom. Vid vårt besök avnjöt vi en trerätters middag. Förrätt Blomkåls/stenbitssoppa med gravad skrei i askad vinaigrette samt 2×gurka och riven Bottarga. Varmrätt Dragongrillad kalvytterfilé med vit sparris och reducerad tomatkräm, avbränd och mjukbakad purjolök samt friterad kapris. Dessert Hallongranité med limeskum och brynt mjölkchoklad. Hotellet har 14 smakfullt inredda rum med en personlig touch. Linda har lagt ner mycket kreativt tankearbete för att få fram de rätta textilierna. Några rum har balkong med magnifik havsutsikt. De stora hörnrummen rekommenderas om man vill lyxa till det. En rolig detalj är att det finns en kikare i fönsterkarmen i varje rum med havsutsikt. Restaurangens mysiga terrass har sköna soffgrupper och ett fiffigt vindskydd som regleras efter behov utan att utsikten över hamnen går förlorad. Fiskeredskap finns att låna för att prova fiskelyckan i hamnen. Hotell Maritim har alltid något att erbjuda oavsett årstid. Det finns många olika erbjudanden och för aktuella paket och kampanjer gå in på engaffelkort.se Hotell Maritim är medlem i Petit Hotel och det är höga krav för medlemskapet. Petit Hotel består av några av Sveriges bästa små hotell. Kreativa kök med gastronomiska menyer kännetecknar ett Petit Hotel. Maritim med sin restaurang “En gaffel kort” i Simrishamn uppfyller alla dessa krav och mer därtill. Reportagebyrån

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.