Det Ny Teater skjuter mitt i prick med Annie Get Your Gun

0
Det ny teater
ANNIE GET YOUR GUN Annie Oakley, Maria Lucia. Fotograf: Miklos Szabo.

Det Ny Teater i Köpenhamn sätter upp klassikern ”Annie get your gun”. Jag har ett svagt minne av att jag såg den som barn och tyckte den var jättebra. Igår den 21 september var det premiär för regissören Daniel Bohrs version och jag blev mycket imponerad. Det är en praktfull uppsättning med fantastiska kostymer, innovativ scenografi och otroligt duktiga musikalartister. Det finns inte en död minut utan allt händer i ett otroligt tempo. Det är även perfekt kemi mellan de två huvudrollerna. I huvudrollen som Annie ser vi Danmarks musikaldrottning Maria Lucia som visar upp hela sitt register. Maria visar att hon behärskar både komedi och drama och i numret ” Allt som du kan göra – kan jag göra bättre”  för vi höra att hennes röst klarar både opera och musikal. Marias motspelare Carsten Svendsen spelar världsmästaren i prickskytte Frank Butler som blir utmanad av Annie och förlorar både sitt hjärta och sin titel som världsmästare. Carsten har  hela tiden glimten i ögat och ger Butler de nyanser som behövs för att göra karaktären trovärdig. Även scenografin av Paul Farnsworth är väldigt kreativ. När han skall visa indianreservatet gör han det genom att indianer med jättestora dockhuvuden dansar på scenen.

ANNIE GET YOUR GUN
Ensemblen. Fotograf: Miklos Szabo

För att visualisera Annies världsturne´, använder han sig av samma  dockor för att visa vilket land vi finner sig i. Drottning Viktoria står t.ex för England.

Maria Lucia som Annie Oakley, Fotograf: Miklos Szabo.

När vi befinner oss i Frankrike  är det istället dansare från Moulin Rouge med Eiffeltornet på huvudet. Alla de övriga rollerna är också väldigt lyckade. Flemming Kröll som är en porträttlik Buffalo Bill Cody är perfekt som pjäsens berättare och Asger Reher som spelar Chief Sitting Bull levererar roliga kommentarer som sitter mitt i prick hela tiden. Anne Suppli gör en bra insats som Frank Butlers assistent Dolly Tate . Håll även ögonen på Maria Corydon  som precis tagit examen från danska scenskolan. Hon är mycket bra i sin debutroll som  Dollys dotter, Winne Tate.  Det ny teater träffar mitt i prick med  ”Annie get your gun”  då den innehåller allt som gör en succé. Musikalen är sprängfylld med evergreens som ensemblen fyller med sin egen själ och hjärta. Det finns också en spelglädje i pjäsen som jag bara sett i Las Vegas eller i filmen ”La la Land”.

Annie Oakley & Frank Butler, Maria Lucia & Carsten Svendsen. Fotograf: Miklos Szabo.

Ta gärna del av övriga nöjesartiklar från Köpenhamn här!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.