Diggiloo har något för hela familjen

0
fotograf: mattias-johansson-maddoc-photography

Diggiloo kör vidare på sitt sextonde år med ett fullsatt Malmö Arena.  3.5 timmes familjeunderhållning där du som har många barn kan pusta ut då barnbiljetterna kostar så lite som 100 kr st.

Första akten börjar  fantastiskt bra med en Jerry Williams hyllning och en kul stand up med Marika Carlsson. Charlotte Perelli sjunger en pampig version av Heroes så Diggiloo stämningen ligger på topp. Mariette tar över stafettpinnen och blåser bort taket med sin mellohit ”For You”. Christer Björkman visar att hans genombrottslåt I morgon är en annan dag fortfarande håller. Tommy Nilsson har bra drag i pipan och väljer att sjunga dina färger var blå  i publikhavet vilket publikum verkligen uppskattar. Sedan kommer en av kvällens höjdpunkter. Ida Redig sjunger sin version av i min lilla värld av blommor. Ida Redig skulle kunna  bli en fantastisk popartist inom Lisa Nilsson genren .
Det blir sedan en tribute till de  svenska artisterna  Cornelis och Afzelius som landar i en stor hyllning av Lill-Babs. Här kommer en annan av showens stora överraskningar: Tommy Nilsson hyllar sin ex-svärmor med en finstämd version av Charles Aznavours klassiker ”She”, som fyndigt nog döpts till ”Hon”. Inträder Ola Salo på scenen och han bevisar än en gång att han är en artist i världsklass. När han sjunger Jackie Wilsons låt Higher and Higher är det klockren Las Vegas show när den är som bäst. Blåset har ett magiskt  Earth Wind and Fire stuk och Salos dans är i klass med både Chuck Berry och James Brown. Första akt slutar med en Carneval där Mendez får köra tre låtar på raken.

Artister på inspirationsresa till Portugal. Diggilooo 2018.

Andra akten börjar med en pampig version av det  franska örhänget Et maintenant av Gilbert Bécaud. Ola Salo och Tommy Nilssons röster passar perfekt i denna powerballad .Christer Björkman fyller i med Nathalie och Ida Redigs klara röst ger nytt liv åt Vanessa Paradis hit ”Joe le Taxi”. Diggilo återvänder till Schlagergenren och Ida framför sin senaste mello hit allting som vi sa .
Marika Carlsson imponerar ytterligare med sin skarpsynta blick på livet och hennes förmåga att härma olika dialekter är otroligt kul. Sedan kommer det som är obligatoriskt på varje all inclusive semester. Gästerna skall stå upp och klappa händerna till fågeldansen och en hel drös av andra friskis och svettis låtar. Sedan byter Digiloo karaktär och volymen blir på gränsen till outhärdlig. Nu är vi på Sweden Rock och hårdrocken dånar ut ur högtalarna. Övergången till Salos The Arch medley blir märkligt då ljudteknikern har glömt ? att skruva ner volymen. Detta drabbar även Perelli som kör en italiensk power ballad med monstervolym.

Diggiloo 2018, Malmö Arena, 180703.

Som plåster på såren får vi höra Mariettes låt , A million years som fått 7 miljoner lyssningar på spotify. Alla bockar och tackar för sig. Som extra nummer får vi höra Salo i Worrying kind, Perrelli Tusen och en natt och åter igen Mendez med Adrenalina. Hela

gänget kör sedan en tribute till Avicci men den sitter inte riktigt.

Digiloo spretar åt många håll och ibland kan jag undra vem som showen riktar sig till ? Är det barnfamiljer ? Är det hårdrockare ? Och varför är Mendez den enda artisten som får köra 3 låtar i rad ? Är det han som alla barnfamiljer vill se ? Det är märkligt att man inte utnyttjar Ida Redig mer utan istället lägger så mycket krut på Mendez.

Marika Carlsson är superkul med sitt eget material och skulle passa perfekt som programledare i nivå med Peter Settman och David Hellenius .Hon har en röd tråd som är strålande med sin kampanj om att få delta i nästa års mello. Vad Lindgren gör som är så originellt har jag fortfarande inte fattat.
Jag vet att många tycker att David Lindgren tillför ofantligt mycket som programledare medan jag tycker att han är på sin höjd en programpresentatör i tv-rutan. Med tanke på det mycket generösa priset för barnfamiljer så blir årets upplaga av Diggiloo en rolig konsertupplevelse för hela familjen om man bortser från Björkmans franska örhängen som inte går hem i barnstugorna och hårdrocksinslaget med sin  öronbedövande volym.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.