DRAMATEN FÅR NY VD

0

Eirik Stubø avgår. Efterträdaren är redan utsedd.

På måndagen meddelade Dramaten att vd:n Eirik Stubø avgår efter uppståndelsen kring Josefin Nilsson-dokumentären.
– De senaste veckornas massiva uppmärksamhet kring Dramaten och arbetsmiljöfrågor har påverkat många och varit påfrestande för hela verksamheten. Och jag har under de senaste dagarna förstått att jag inte har tillräckligt stort förtroende hos tillräckligt många i personalen, säger Eirik Stubø i ett pressmeddelande.

Han kommer att efterträdas av Dramatens nuvarande vice vd Maria Groop Russel.
– Jag har fått uppdraget att leda, utveckla och driva Dramatens hela verksamhet framåt tillsammans med alla som arbetar här.  Dramaten har på påbörjat och genomfört en rad åtgärder kring arbetsmiljö på olika sätt.  Det arbetet tar jag vidare nu. På ett mer systematiskt sätt än tidigare. Jag känner mig motiverad, samlad och beslutsam och ser väldigt mycket fram emot att göra detta, säger hon i samma pressmeddelande.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.