Dramaten visar inspelade föreställningar på Dramaten Play

0
Fotokollage: Utvandrarna, Liv Strömquist tänker på dig!, Spöksonaten, Idioten, Scener ur ett äktenskap, Mormors svarta ögon.

Dramaten välkomnar med glädje publiken till den digitala tjänsten Dramaten Play, med start i morgon onsdag.

Tjänsten kommer inledningsvis att innehålla ett bibliotek av tidigare inspelade Dramatenföreställningar, konserter och andra evenemang som exempelvis Performance Lecture. Innehållet, som är kostnadsfritt, kommer att fyllas på löpande och finnas kvar även när teatern öppnar för publik igen.

Det blev ju, milt uttryckt, en ganska besynnerlig start för mig på nya jobbet. Med scenarier att hantera som varken jag eller knappast någon annan på jorden för bara några veckor sen kunde förutse. Precis allt som jag gillar med teater handlar om det kollektiva mötet med publiken i scenrummet. Men med det sagt är jag ändå väldigt glad att vi i karantänen fått anledning gasa på med vår Play-tjänst och nu kan erbjuda ett antal högkvalitativa föreställningar att uppleva hemifrån,” säger Dramatens nytillträdde teaterchef och konstnärlige ledare Mattias Andersson.

Följande produktioner kommer finnas tillgängliga på Dramaten Play onsdag den 25 mars:
First Aid Kit tolkar Cohen, från 2017.
Idioten
av Fjodor Dostojevskij, i regi av Mattias Andersson, från 2016.
Liv Strömquist tänker på dig!, av Liv Strömquist, i regi av Ada Berger, Unga Dramaten, från 2014.
Markisinnan de Sade av Yukio Mishima i regi av Ingmar Bergman, från 1992
Mormors svarta ögon av och med Tanja Lorentzon, i regi av Lotta Telje, från 2010.
Och ge oss skuggorna av Lars Norén, i regi av Björn Melander, från 1991
Performance Lecture: Om lycka med Micael Dahlen, i regi av Jenny Andreasson, Dramaten& i samarbete med Nobel Prize Museum, från 2019
Performance Lecture: Om rädsla med Armita Golkar, i regi av Alexander Mørk-Eidem, Dramaten& samarbete med Nobel Prize Museum, från 2018.
Scener ut ett äktenskap av Ingmar Bergman, i regi av Stefan Larsson, från 2009.
Spöksonaten av August Strindberg, i regi av Mats Ek, från 2012.
Sufflören av och med Andreas T. Olsson, regiöga/vän i salongen Gösta Ekman, från 2013
Utvandrarna av Vilhelm Moberg, dramatisering Irena Kraus, i regi av Mats Ek, från 2014.

Med omtanke om publikens och medarbetarnas hälsa och i förhållande till Coronasituationen i Sverige och utvecklingen just nu har Dramatens VD och ledningsgrupp med mandat från styrelsen beslutat om att förlänga stängningen av Dramatens publika verksamhet minst t.o.m. 30 april. De återstående premiärerna Maj, Röde Orm, Kvinnostaden, Tröstrapporter och Till Kärlekens Antarktis, liksom Performance Lecture: Om människan och konserterna med Tindersticks och Alice Boman kommer inte att kunna genomföras enligt plan under våren. Ett omfattande planeringsarbete är nu påbörjat för både vårens och höstens repertoar. Alla som köpt biljetter till vårens föreställningar har kontaktats via Dramatens kundtjänst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.