Nötknäpparen är en härlig tradition på Tivoli för stora och små

0

Om du längtar efter en gammaldags jul så rekommenderar jag Tivolis egen version av Nötknäpparen.

Då det även ingår inträde till Tivolis julmarknad så får du den perfekta julmixen.När jag ser Nötknäpparen får jag en känsla av Kalle Ankas Jul på 60-talet då Walt Disney själv presenterade programmet hemma i sitt hus. Tivolis nötknäpparen står för tradition, kvalitet och en sagolik Jul. Den danska drottning Margrethes kostymer och scenografi ger föreställningen en extra glans.

Det är ett juläventyr för hela familjen när ballettklassikern under jul på Tivoli besöker Tivoli konserthus med imponerande piruetter, gnistrande stjärnor och symfonisk musik. Nötknäpparen som hittills har setts av mer än 100 000, fick nypremiär den 23 november.

Tivolis Ballet Theatre sätter för fjärde gången upp den framgångsrika ballettklassikern The Nutcracker, som redan setts av över 100 000 julstjärnor i Tivoli Concert Hall. Den äventyrliga baletten följer huvudpersonen Clara och hennes älskade nötknäppare, en händelserik julafton 1874.Tivoli installationen av den klassiska föreställningen skiljer sig från andrauppsättningar eftersom en stor del av handlingen äger rum i Tivoli, där både Columbine, Harlequin, Pierrot och Tivoli Direktören gästar baletten.

175 år med Tivoli magi

Tivoli firar i år sitt 175-årsjubileum, och har även haft ett långvarigt samarbete med drottning Margrethe under de senaste 12 åren . Drottningen har varit scenograf bakom de spektakulära och hyllade balettföreställningar i Tivoli. Även i år är Drottning Margrethe en inspirerande designer som står bakom en fantasifull scenografi och över 70 kostymer för den internationella ensemble från Tivoli Ballet Theatre. Tivoli Ballet chefen Peter Bo Bendixen står för koreografin. Steg och kläder åtföljs av Tivoli Copenhagen Philharmonics , som varje spelkväll kommer att fylla konsertsalen med Tchaikovsky-musik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.