Elddonet återvänder till Pantomime Theatr

0
Vladimir Damianov C

H.C. Andersens berömda saga Eld donet , som 2007 förvandlades till en balettföreställning på Pantomime Theatre i Tivoli, återvänder nu till den berömda scenen i nöjesparken.

 Återigen är det H.K.H. Drottning Margrethe, som har stått bakom scenografin. En scenografi som förvandlar Pantomime Theatre till ett universum fullt av mystik, romantik och nyckfullhet, och där soldaten dansar ut på äventyr till melodierna av James Price musik skapad speciellt för tillfället. Premiären äger rum den 19 juni 2021.

Förhoppningsvis är det inte bara soldaten som får ögon lika stora som tekoppar när det är premiär den 19 juni på H.C. Andersen klassikern Fyrtøjet, men också publiken. I äventyret åker den unga soldaten på en lång och farlig resa för att hitta en tändare, och i uppställningen på Pantomime Theatre kastas publiken mitt i handlingen och får möta den motbjudande häxan och hundarna med de stora ögonen. Premiärens koreografi är av Dinna Bjørn, och det säkerställs därför återigen att de deltagande dansarna från Tivoli Ballet Theatre, liksom barn från Tivoli Ballet School, underhåller publiken med enkla steg, imponerande lyft och graciösa rörelser till James Price musik komponerad speciellt för balett.

Kunglig scenografi
Och som om det inte var tillräckligt med stjärnstoft är det H.K.H. Drottning Margrethe, som har varit ansvarig för scenografin. Första gången Tivolis gäster kunde uppleva Fyrtøjet att spela på Pantomime Theatre var 2007, då föreställningen skapades speciellt för teatern i samarbete med drottningen, och det är detta verk som återigen kommer att vara en del av omställningen av prestanda. Detta är drottning Margrethes åttonde sagoproduktion i Tivoli – förutom Fyrtøjet har hon varit ansvarig för “Love in the Skarn Box”, “Thumbelina”, “The Pig Boy, the Tin Soldier, Cinderella, The Nutcracker and most recent” Snödrottningen “, som också arrangeras för andra gången i december. Drottningens hjälp. För Fyrtøjet har drottning Margrethe skapat ett färgstarkt och äventyrligt universum, där hon leker med perspektiv och trollar fram Pantomime Theatres gamla och mycket originella landskapssystem från 1874. Ett arbete hon har gjort med stor respekt och sparsamhet.

Premiere på fyrtøjet Pantomimeteatret. Dronningen på scenen efter forestillingen.

H.K.H. Drottning Margrethe berättar för TV2 om föreställningen:

”Du får ett ansvar och sedan gör du ditt bästa, inte minst för dansarnas skull som måste arbeta i dina dräkter. Du kan rita vilken linje som helst på ett papper, nästan, men för att göra kostymerna levande på scenen är det inte minst de skickliga kunderna som är ansvariga för att få dem att leva på scenen. Det är så vansinnigt spännande att titta på. ”

Balettdirektör för Pantomime Theatre Peter Bo Bendixen ser också fram emot att se Fyrtøjet på Pantomime Theatre-scenen igen:

”Tändaren kan göra något mycket speciellt; det väcker både skräck och leenden för både barn och vuxna. Det händer så mycket på scenen, och jag tycker att det är ett helt fantastiskt universum som den kreativa treklöver med drottning Margrethe, Dinna Bjørn och James Price har skapat. Jag var inte ett ögonblick i tvivel om att den här sagan skulle visas för publiken på Tivoli igen ”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.