Avicii prisas postumt på EMA-gala

0
EMA-gala

Camila Cabello blev den stora vinnaren på kvällens EMA-gala.

EMA-gala i Bilbao

Hon kammade hem hela fyra priser, däribland toppkategorierna årets låt och årets artist. Avicii blev årets svenska artist. Det var kvinnorna som dominerade bland årets pristagare på MTV European Music Awards i spanska Bilbao. Efter sex nomineringar lyckades den amerikansk-kubanska sångerskan Camila Cabello bräcka sitt tuffa motstånd i hela fyra kategorier.

– Tack så mycket! Wow. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag känner mig så lycklig bara över att få vara här i kväll och att bli nominerad, sade Cabello i samband med att hon tog emot sin tredje prisstatyett. Nicki Minaj hade även hon all anledning att fira efter att hon vann pris för både årets hiphop och årets stil. Galans hederspris gick till Janet Jackson, som vände sig till “sina systrar” i sitt tacktal.

– Jag är en av de kvinnorna som tystats, både bokstavligt och emotionellt, kvinnor som blivit utsatta för övergrepp, förnedrade, levt i rädsla. Jag står med er. Ni är mina systrar, sade den 52-åriga artisten från scenen.

Tim “Avicii” Bergling prisades postumt i kategorin bästa svenska artist. Det är andra gången han tilldelas priset. Första gången var 2013 – samma år som debutalbumet “True” kom och singeln “Wake Me Up” blev en megahit världen över, skriver Aftonbladet.

Här kan ni läsa mer om denna stora gala, som arrangerades i Bilbao, Spanien!

För mer musiknyheter, så rekommenderar vi att ni tittar in under fliken “Musik” på vår hemsida!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.