Emilia, 12, blev anfallen av gädda – fick åka till akuten

0

På sommaren kan det vara skönt med ett dopp – men det finns också fula fiskar som lurar under ytan.

En sådan stötte Emilia, 12, på i söndags. Något som slutade med ett akutbesök. “Jag blev livrädd och skrek rakt ut”.​

Emilia Gawrieh Petrusinski, 12, badade med sin familj i sjön Getaren, söder om Stockholm. Allt var frid och fröjd – tills en rovsfisk gick till attack. Något som slutade med ett akutbesök för Emilia.

“BLÖDDE FRÅN FLERA JACK PÅ BENET”

Emilia hade precis hoppat i vattnet från bryggan, men det hon möttes av var inte bara vatten – hon fick även ett par sylvassa tänder i vaden.

– Jag tror att alla på bryggan blev chockade när Emilia kom upp från vattnet och vi såg hur det blödde från flera jack på benet, säger mamma Tanja till Aftonbladet.

Det tog ett tag innan Emilia och familjen förstod vad som egentligen hade hänt. Först trodde Emilia att det var en människa som försökte dra ner henne under ytan, men efter ett tag listade de ut vem den riktiga anfallaren var.

ÅKTE IN TILL AKUTEN

Synen av Emilias ben var tillräcklig för att ta henne till akuten. Väl där blev såret rengjort och omplåstrat. Först hade Emilia lite svårt att gå, men nu mår hon återigen bra.

GÄDDAN KAN HUGGA TIL

Hur oroad ska man då själv vara för en gädd-attack? Enligt Stockholms länsfiskekonsult Henrik C Andersson är risken inte jättestor, så länge man inte råkar simma på fel ställe det vill säga.

– Gäddan reagerar på saker som rör sig och biter utan att se vad det är. Får den tag i en fot istället för en bytesfisk har det blivit fel, säger Andersson till Aftonbladet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.