En Magisk Kväll med Joe Labero på Lunds Stadsteater

0

Labero börjar med ett bild spel där vi får se honom som spädis och när han tar sina första stapplande steg som magiker eller trollkarl som det hette på 60 talet

Vi får se imponerande bilder från hans bejublade show på Paris Theatre i Las Vegas. Ljuset släcks och strålkastare slås på och pang där står han. Han börjar med att visa hur han i en oändlig ström kan kasta spelkort i en hatt. Det blir fler klassiska trick, där han lockar upp personer ur publiken. Spelkort går från att vara en eldslåga till ett isblock. Labero kastar ur sin roliga oneliners hela tiden och publiken applåderar allt vad de orkar.
Joe låter en kamera projicera hans fingerfärdighet på den gigantiska videoskärmen, så att även de som sitter längst bak i salongen kommer nära och ser det han gör framme på scenen. När Joe frågar någon på andra raden varför han tittar på videoskärmen, skrattar publiken igenkännande till att vi är så vana vid att titta på skärmen att vi glömmer att det är live.

Det märks att Joe är gammal i gamet och har turnerat jorden runt då allt är slipat till perfektion. Ibland händer så många magiska saker i salongen att Joe får säga till publiken att stänga munnen. Det är speciellt ett trick med pilbåge och äpple som jag skulle vilja se en gång till.
Joe bjuder på sig själv och lyckas faktiskt göra Lunds Stadsteater till en liten bit av Las Vegas. Jag uppskattade verkligen att Joe gjorde ett oväntat möte på Lunds Stadsteater och önskar hon välkommen tillbaka nästa år.

Jag är ett stort fan av Varité och Show. När jag var barn på 60-talet så fanns det bara en TV-kanal och Biofilmer gjordes med omsorg och inte 20 i veckan. Det gjorde att det fanns utrymme för att köra repriser på de mest uppskattade filmerna, då det fanns ingen möjlighet att se om sina favoritfilmer på video eller netflix.  James Bond festivalen var jättepopulär. Djungelboken och Gökboet kunde gå på bio i ett halvår då det fanns hela tiden en publik som skulle gå på biografen och se det senaste. Att gå på biografen  var som att gå på Teater, ett festbesök inför jullovet eller då man fyllde år. När filmen började på Royal så var det som att göra en utlandsresa. Alla biograferna var stora som Royal och körde en föreställning kl 7 och en kl 9 . Då han man hem efter jobbet och äta middag och sedan gå på biografen kl 19.00.


Foto: Kristofer Sandberg

Vi kunde även gå på KrogShow på Kronprinsen och se Magiker, Jonglörer, eller en krogshow som Lyckohjulet med Cornelis, Östen och Ernst Hugo Järegård. Glashallen på Tivoli hade samma inriktning och bjöd in världsstjärnor som Ertha Kitt, Victor Borge och Marlene Dietrich.Det fanns utomhusscenen på Bakken där Magikern Truxa brukade uppträda.  Vi har Rondo i Göteborg och Hamburger Börs I Stockholm och Juvelen i Kronan Flamingo Club i Las Vegas . I Malmö, gjorde man tack och lov om Palladium till en konsertlokal när den slutade vara biograf. Annars är det tunt med Krogshower. Victoria Teatern  har ibland besök av Magikerna Malin och Zink annars är det tunt med Magiker.

Det är tunt med krogshower i intim miljö .  Joe Labero är 55 år och Tony Bennett snart 90. Tur jag själv är 60 så jag slipper att se Hologram av Diana Ross om 50 år .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.