En midsommarnattsdröm får premiär 2 okt på Malmö Opera

0

Det är oro i skogarna utanför Aten

 

Älvkungen Oberon och älvdrottningen Titania bråkar om en ung pojke. Samtidigt rör sig människor i skogen. När Oberon befaller den opålitlige Puck att skaffa fram en kärleksdryck, kan det omöjligt sluta väl. 

Föreställningen skulle haft premiär i mars 2020, men fick ställas in på kort varsel på grund av Covid-pandemin. Nu får Skånepubliken äntligen chansen att se Peter Halls legendariska Glyndebourne-uppsättning av kompositören Benjamin Brittens Shakespearetolkning. 

1981 iscensatte den brittiske regissören Peter Hall Benjamin Brittens A Midsummer Night’s Dream till det årets Glyndebourne-festival. Den magiska världen, med älvor, människor och djur, gestaltades med en bländande vacker scenografi och underbara kostymer.  

Uppsättningen blev en stor succé och har sedan dess satts upp i Glyndebourne ytterligare sju gånger, senast 2016.  

En av dem som arbetade med den ursprungliga uppsättningen 1981 var koreografen Lynne Hockney. Nu bär hon Peter Halls arv vidare genom att regissera En midsommarnattsdröm på Malmö Opera. Det är första gången uppsättningen visas utanför Glyndebourne. 

I rollerna syns bland andra countertenoren Christopher Ainslie som Oberon, kallad “A rock star of Baroque opera…” av New York Times. Elisabet Einarsdottir, som tog examen från Malmö Opera Academy 2020, gör rollen som Titania. Den unga skånska tenoren Sebastian Durán sjunger rollen som Demetrius, medan hans älskade Hermia sjungs av den norska mezzon Tuva Semmingsen, till vardags i ensemblen på Det Kongelige Opera i Köpenhamn. Just där sjöng Zachary Altman rollen som Kissinger i Nixon in China, här gör han rollen som den otursförföljde Bottom. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.