West Side Story – En Sevärd Klassiker

0

 West Side Story tar nu plats på Malmö Operas scen då det är dags för en odödlig klassiker där publikum kan nicka igenkännande till de flesta sånger och även sjunga med. Givetvis så behöver en operascen av klass en nydanande och expressiv karaktär men nu längtar även en teatervan publikum (efter flera krävande uppsättningar) på något upplyftande och lätt. West Side Story är ett perfekt val då många av sångerna är mycket välkända men publikum har inte alltid sammanknippat dem med att dess ursprung finns att hitta i Leonard Bernstein och Stephen Sondheims musikal.  

 

Det är en imponerande rollbesättning som Malmö Opera visar upp. Tony spelas av Anton Zetterholm som sjöng Raoul, greve de Chagny, i Fantomen på Operan på Cirkus härom året efter stora roller i Tyskland och en hyllad West End-debut. Maria sjungs av operasångerskan Frida Johansson, som härom året gjorde ett starkt porträtt av Gerda i Snödrottningen. Att man låter Oscar Pierrou Lindén sjunga Somewhere  är ju en fingervisning om vilken kapacitet Malmö Opera har. Tony  behöver inte sjunga alla hitsen. Ett av de mest klassiska numren sjungs av Malmö Operas egen sångare.

West Side Story brukar kallas för den första moderna musikalen. Malmö Operas version är ytterligare uppdaterad med en ny översättning, gjord av artisten, författaren med mera Jason “Timbuktu” Diakité.
Jag är övertygad om att att alla operabesökare kommer att få precis det som de förväntar sig. Ett kärt återseende med en av våra mest omtyckta klassiker.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.