En stor hyllning till Sanne Salomonsen – Tivoli Konsertsal 19 Okt

0

Nu finns Sanne Salomonsen i samma kända grupp som Världsstjärnorna  Cher, Michael Jackson och Tina Turner då  alla  har tillägnats egna musikaler.

Tivolis konsertsal var fullsatt till sista plats  och publikum var laddad för en helkväll med sin favoritartist Sanne, som i musikalen spelas av tre olika artister. Sanne som 17 åring
( Andrea Heick Gadeberg,  (Nina Maria Lybäck-Hansen spelar Sanne som 32-åring  och Gry Trampedach spelar Sanne som 51 åring. Joakim Tranbjerg spelar rollen som Sannes son Victor Ray . Mathilde Norholdt spelar Lis Sørensen og David Owe gestaltar musikerna Vo Stief och Mats Ronander.

Publikum har kommit för att höra Sannes stora låtskatt och det får de med besked. Precis som i hyllningen till Kim Larsen är det mängden hits som är hyllningen inte det dramaturgiska.   Till och med då uppsättningen försöker berätta om Sannes liv så sjunger kören eller någon annan av de medverkande. Jag har ibland svårt att hitta den röda tråden i alla parallellhandlingar då nutidens Sanne är ofta på scenen tillsammans med 17 åriga Sanne utan att jag förstår varför.

Sanne sitter ofta vid pianot för att repetera in en ny låt eller så skall hon snabbt iväg till en konsert. I förbifarten passar hon på att få barn eller ta ett emot ett telefonsamtal om att hennes far är död. Sorgearbetet avhandlas på 3 min genom att hon fäller upp ett paraply och alla på scenen har svarta kläder. Hon träffar inte sin mor efter faderns död, hon besöker inte sin far på sjukhuset då han är sjuk utan i myllret av alla hits så ringer telefonen och en förvånad Sanne säger till publikum – Min far är död. Hennes äktenskap är lika komprimerat . Hon sitter som vanligt vid pianot och sjunger då hennes man kommer in och frågar om hon vill ha en kopp kaffe och då gormar hon – varför skall jag dricka kaffe då jag sjunger. Sedan skriker de på varandra och Sanne får stryk. I Nästa scen är det ny hit som framförs av någon av Sannorna.
Alla artisterna är verkligen duktiga och de har en spelglädje och en energi som sköljer över en begeistrad publik  där Andrea Heick Gadeberg och Joakim Tranbjerg (Joakim spelade Rasmus Seebach) sticker ut lite extra.

Andrea Heick Gadeberg lyfter föreställningen rejält då hon visar sig ha en röst i världsklass. Publiken visar detta genom att spontan applådera under hennes sång.

Det visar publikum genom att spontan applådera då de står på scen. Att Sanne  The Musical inte får full pott beror alltså inte på artisterna eller på Sanne Salomonsen utan på att Sanne the Musical inte är vad jag förväntar mig av en Musical utan mer en hyllningskonsert. Finalen med “Den jag älskar, älskar jag är underhållning på  mycket hög nivå.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.