ENKELT SURDEGSBRÖD

0

Ta en genväg till härliga, hållbara surdegsbröd med detta enkla recept. Gott som det är eller med ett gott pålägg!

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st bröd

  • 1 påse jästmix för surdegsbröd

  • 4 dl grovt rågmjöl

  • 7 dl vetemjöl special

  • 5 dl Arla®mild yoghurt naturell

  • 1 msk stött kummin

  • ½ tsk salt

  • 50 g smör

  • 2 msk brödsirap

Gör så här

  • Blanda jästmix, rågmjöl och det mesta av vetemjölet i en bunke. Värm yoghurten till 40°. Häll i yoghurt, kummin, salt, smör och sirap i mjölblandningen.

  • Arbeta degen smidig, ca 10 min. Låt den jäsa ca 45 min. Sätt ugnen på 225°.

  • Dela degen i två delar och forma till limpor. Pensla med vatten och rulla i grovt rågmjöl. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca 45 min.

  • Sänk temperaturen till 200°. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt bröden svalna på galler.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.