Eric Saade har hittat tillbaka till dansen med nya singeln ”Glas”

0

Det första vi fick höra av Erics nya sound var förra vårens hitsingel ”Skit för varandra” och därefter succén ”Postcard” som han i höstas släppte tillsammans med Anis Don Demina.

Nu är Eric Saade tillbaka med nästa singel ”Glas” – en nostalgisk och ärlig låt om ett krossat hjärta. Singeln föregås av det album som kommer släppas i sommar.

”Om du blivit ’krossad’ av din kärlek så kan det kännas som att du lever med ett hjärta gjort utav glas”, berättar Eric.

Efter sin tredje medverkan i Melodifestivalen, kände Eric Saade att han ville göra något annat än välpolerad popmusik. Han slutade med både dansen och turné-livet och lade allt på hyllan en tid för att hitta rätt. Efter hans medverkan i ”Så Mycket Bättre” 2017 väcktes något till liv och Eric skrev sin första låt på svenska. I fem år har han jagat sin musikaliska kärna och har nu hittat rätt.

”Jag älskar melodispråket vi kan hitta i många svenska visor och jag har inspirerats av det. Min musik är opolerad Urban-pop på svenska med en liten touch av visornas melodispråk!”, förklarar Eric Saade.

När Eric hade hittat hem i musiken tändes även glöden för dans igen. När han satt i studion och skrev singeln ”Glas” kände han direkt att dansen skulle spela en viktig roll i låten. Tillsammans med en koreograf spelar därför Eric nu in en musikvideo som kommer att släppas den 17 april.

Lyssna på singeln “Glas” HÄR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.