Ett glas rosé? Ja, tack! Nu har rosévinet tagit klivet in i finrummet

0

Sommartider är rosévinets högtid. Varje år dricker vi svenskar ungefär 15 miljoner liter rosé och det mesta under månaderna maj till augusti. Nu har nyheten Freixenet Italian Sparkling Rosé landat i hyllorna. Perfekt till sommarens sammankomster!


Sommar och rosé, två ord som du säkert ofta kopplar samman. Men hur kommer det sig egentligen att vi svenskar blivit ett sådant rosé-älskande folk?

När 40-talisterna var unga sörplades det Matteus om somrarna och på sin höjd blandades kanske drycken ut med lite sodavatten eller kanske Crème de Cassis till Kir som välkomstdrink på en grillkväll i goda vänners sällskap. Men längre än så tog sig inte rosén. Annat är det nu.

Tre glas rosévin.

Om rosévin tidigare mest sågs som något som lätt slank ner, än som ett finvin är det självklart 2018 att såväl beställa ett glas rosé i baren, som att ta in ett rosévin av hög kvalitet till krogmiddagen.

Att beteendet har ändrats har gjort att rosévinsproducenterna börjat ta fram olika varianter och nya rosévinstrender fortsätter komma hela tiden. Vilket i sin tur gör att rosévin blivit allt mer populärt hos konsumenterna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.