Eurovision läggs i Tel Aviv

0

Efter politiska bråket i Israel: nu förläggs Eurovision till Tel Aviv istället för Jerusalem.

Det meddelade arrangören EBU under torsdagen.
– Vi räknar med garantier från premiärministern den här veckan när det kommer till säkerheten, möjlighet för alla att bevista, yttrandefrihet och försäkran om tävlingens icke-politiska natur, säger Frank-Dieter Freiling ordförande i tävlingens högsta beslutande organ.
Eurovision song contest 2019 kommer att äga rum i tel Aviv. Det meddelade tävlingsarrangören EBU, den europeiska radio- och tv-unionen, under torsdagen. Tävlingen kommer att äga rum, med semifinaler tisdag 14 maj och torsdag 16 maj. Den stora finalen  kommer att direktsändas från Tel Aviv lördag 18 maj.

Grundlig utvärdering

Att Israel skulle agera värdland stod klart efter att Netta Barzilai vunnit tävlingen i Lissabon i år med låten ”Toy”.
– Vi vill tacka alla israeliska städer som deltagit i nomineringsprocessen för att vara värd för Eurovision song contest, och KAN (det israeliska tv-bolaget, red anm) som genomfört en grundlig utvärdering för att hjälpa oss att fatta det slutgiltiga beslutet, säger Eurovision-chefen Jon Ola Sand i ett uttalande.
– Till slut kom vi till slutsatsen att Tel Aviv erbjuder den bästa övergripande möjligheten för världens största livemusik-arrangemang. Vi är exalterade över att föra tävlingen till en helt ny stad och ser fram emot att samarbeta med KAN för att göra 2019 års Eurovision song contest till den mest spektakulära hittills

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.