FALSTAFF – Premiär på Malmö Opera i morgon kl 18.00

0

FALSTAFF – Premiär på Malmö Opera i morgon kl 18.00 Shakespeare möter Fox News och Deperate Housewifes

Köp biljett >>

Giuseppe Verdis opera Falstaff är en förväxlingskomedi baserad i huvudsak på Shakespeares pjäser Muntra fruarna i Windsor och Henrik IV.

I operans berömda slutfuga konstateras att allt i världen är ett enda stort skämt. Men kan bara hålla med: I dessa tider känns det som om verkligheten är precis lika absurd som en operakomedi.

För att garantera säkerheten för de medverkande har vi tvingats lägga vår ursprungliga idé för Falstaff, Shakespeare möter Orwells Djurfarmen, på hyllan.

NYTT KONCEPT

På rekordtid har regissören Lotte de Beer och scenografen Christof Hetzer i stället arbetat fram en rykande dagsaktuell, fullständigt galen samtidskomedi med Zoom-möten, TV-inspelningar, emojis och fake news – Shakespeare möter Fox News och Desperate Housewives!

Falstaff befinner sig i en nutida TV-studio klädd i kostym, men är precis lika bufflig, fåfäng, feg och opålitlig som i Shakespeares original. Och han blir precis lika grundlurad av de smarta kvinnor han själv försöker lura.

Lotte de Beer gjorde succé 2018 med en omtalad Den flygande holländaren här i huset. I dagarna blev hon utsedd till chef för en Europas mest prestigefyllda operahus, Volksoper Wien.

I ROLLERNA

Vår Falstaff är den georgiske barytonen Misha Kiria, känd från Europas stora operascener: La Scala i Milano, Nationaloperan i Amsterdam, Bregenzer Festspiele, Deutsche Oper Berlin, operan i Madrid, Barbican Hall i London etc. Hör Misha Kiria här >>

PREMIÄR 7 nov 2020
SCEN Storan
SPRÅK italienska
LÄNGD ca 2 tim 35 min inkl paus
ÅLDER från 10 år
PROGRAM Bläddra i programmet

Biljettförsäljningen är stängd tills vidare pga 50-gränsen. Håll utkik här på hemsidan för eventuella förändringar!

STREAMING

Falstaff streamas direkt från Storan.

Köp biljett >>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.