Fantastiskt Bra Showcase av Nya Soulstjärnan Paul Rey

0
Nya soulstjärnskottet Paul Rey hade ett otroligt bra showcase inför ett fullsatt Orangerie på Norr Mälarstrand

Nya Soulstjärnan Paul Rey hade bjudit in till en premiärspelning av sin nya EP, på Orangeriet I Stockholm. Inför en fullsatt restaurang fick vi höra den nya låtarna och jag blev mycket imponerad. Hoppas vi får höra honom på Malmö Festivalen, jag håller tummarna.

Nya favoritaren soldier >>

Efter att ha släppt debutsingeln ”Good As Hell” via Fantabolous/Lighthouse bjöd Quincy Jones hem Paul Rey till sitt hus i Bel Air och agerar idag mentor till den unga stjärnan. Många stora skivbolag visade snabbt intresse i svensken men det var efter att VD:n för Epic, LA Reid (Usher, Meghan Trainor, Justin Bieber, Rihanna) flög in Paul Rey till huvudkontoret i New York för ett showcase och möte som skivkontraktet i USA blev verklighet. Just nu befinner sig Paul Rey i USA för att färdigställa debutalbumet och nytt material släpps inom kort.

Paul Rey har tidigare haft musikaliska framgångar under artistnamnet P.J, då han 2012 släppte albumet ”Makin’ Moves”, som ledde till två nomineringar på Kingsizegalan som Årets Artist och Årets Nykomling. Paul Rey har sysslat med musik långt innan artistkarriären tog fart och lärde sig spela piano redan vid sex års ålder för att åren därpå lära sig behärska gitarr likväl trummor. I tidiga tonåren började han producera sina egna beats samt skriva sina egna texter. Vid fjorton års ålder bestämde han sig för att satsa helhjärtat på musiken och sin kommande karriär som artist. Som Paul Rey har han utvecklat sitt unika sound som influerats av både hip-hop, rock och R&B. Ett sound som vi väntas höra mycket mer av under 2015. Ett smakprov på mottagandet ses här när artisten Akons första lyssning av Paul Reys ”Good As Hell” leder till en härlig reaktion:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.