Florens med anor från 1700-talet

0

Jag hade en dröm redan som barn att besöka Florens då staden stod för så mycket som jag uppskattade. Fantastisk glass, snygga kläder och en förmåga att bevara sin historia genom sina byggnader som var flera hundra år gamla. Medici familjen som bekostade flera klassiska byggnader och konstverk. Min egen favorit, Venus födelse av Sandro Boticelli, såg jag redan 1982. Som tur var för nu är de flesta av klassikerna renoverade med ett tunt lager lack för att färgen höll på att lossna. Det gör att alla tavlorna ser ut att vara nytillverkade. Jag kom dit efter gymnasiet för att studera en månad på Michelangelo institutet. Då var det före digital. Järnvägstationen var liten och mysig. Nu rymmer den flera snabbmatställen, en stor bokhandel och Mcdonalds.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here