Florens -Huvudstad i Toscana

0
Turistfällan. Du betalar nästa samma pris för en slice som för en nygjord pizza på andra ställen

När du kommer till Florens , ligger hotellet bara 5 minuter från tågstationen.

Florens turistattraktioner finns under ett ganska begränsat område med gångavstånd från stationen och vårt hotell. Det moderna Florens är utanför den gamla stadsmuren men är bara en sovstad och inget att se. Hotellet ligger perfekt då det är lika nära till Saluhallen och klädmarknaden som det är till Domkyrkan och Det berömda torget Pizza Signorina. Du följer bara huvudgatan och passerar då domkyrkan, Il Duomo. Vid Duomo finns turistfällan nummer ett, där alla köper en pizzaslice och äter den med utsikt mot Duomo. Den är inte värt priset. Det finns mer än 100 restauranger och den vid Duomo är nog den dyraste och sämsta.

 

Jag rekommenderar istället Santa Croce torget eller Piazza Signorina. Det enda som håller måttet vid Domkyrkan är det  anrika  cafét Scudieri  som har en perfekt Capuccino. Då alla italienare dricker mycket kaffe  så tar du inte med den utan dricker den vid disken (A la banca) .Du beställer först vad du vill dricka vid kassan och visar sedan ditt kvitto för Baristan. Vid disken kostar kaffet 12 kr och om du sitter ner på uteserveringen 50 kr. Efter att vi druckit vårt  kaffe, fortsätter vi vägen ner förbi alla märkesbutiker, till vi kommer till den stora torget med karusellen. Där ligger nästa Caféklassiker. Vi fortsätter ner för paradgatan och passerar den stora klädes och väskmarknaden till höger. Bakom väskmarknaden finns nu en stor H&M butik då alla måste ha chansen att köpa svenskt. Mitt emot skyltfönstret på det svenska undret finns vildsvinet som ger tur. Foto . Sedan till vänster finns ingången till Piazza Signorina. Rakt fram är Palazzo Pitti och kopian av statyn David . Till höger ligger alla restaurangerna varav Il Bargello är min favorit. Till vänster ligger min glassfavorit, där de har björnbärsglass. foto , video

 

Jag hade en dröm redan som barn att besöka Florens då staden stod för så mycket som jag uppskattade. Fantastisk glass, snygga kläder och en förmåga att bevara sin historia genom sina byggnader som var flera hundra år gamla. Medici familjen som bekostade flera klassiska byggnader och konstverk. Min egen favorit målning – Venus födelse av Sandro Boticelli, såg jag redan 1982. Som tur var för nu är de flesta av klassikerna renoverade med ett tunt lager lack för att färgen höll på att lossna. Det gör att alla tavlorna ser ut att vara nytillverkade. Jag kom dit efter gymnasiet för att studera en månad på Michelangelo institutet. Då var det före digital. Järnvägstationen var liten och mysig. Nu är den fylld med märkesbutiker.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.