Florens -Huvudstad i Toscana

0

När du kommer till Florens , ligger hotellet bara 5 minuter från tågstationen.

Florens turistattraktioner finns under ett ganska begränsat område med gångavstånd från stationen och vårt hotell.

Det moderna Florens  utanför den gamla stadsmuren är bara en sovstad och inget att se. Hotell Bonciani  ligger perfekt då det är lika nära till Saluhallen och klädmarknaden som det är till Domkyrkan och Det berömda torget Pizza Signorina. Du följer bara huvudgatan och passerar då domkyrkan, Il Duomo. Till vänster om Duomo finns turistfällan nummer ett, där alla köper en pizzaslice och äter den med utsikt mot Duomo.

Den är inte värt priset. Det finns mer än 100 restauranger och pizzabaren  vid Duomo är nog den dyraste och sämsta.

Jag rekommenderar istället Santa Croce torget eller Piazza Signorina.

Det enda som håller måttet vid Domkyrkan är det  anrika  cafét Scudieri  som har en perfekt Capuccino. Då alla italienare dricker mycket kaffe  så tar du inte med den utan dricker den vid disken (A la banca) .Du beställer först vad du vill dricka vid kassan och visar sedan ditt kvitto för Baristan. Vid disken kostar kaffet 12 kr och om du sitter ner på uteserveringen 50 kr.
Efter att vi druckit vårt  kaffe, fortsätter vi vägen ner förbi alla märkesbutiker, till vi kommer till den stora torget med karusellen. Där ligger nästa Caféklassiker. Gilli  grundades 1733.

 

När jag var där med min sambo fick
vi specialdesignade kaffe av Baristan. 

Vi fortsätter ner för paradgatan och passerar den stora klädes och väskmarknaden till höger. Till vänster finns gatan till Piazza Signorina. Rakt fram är Palazzo Pitti och kopian av statyn David .
Till höger ligger alla restaurangerna varav Il Bargello är min favorit>>

Till vänster ligger min glassfavorit, där de har björnbärsglass.

Jag hade en dröm redan som barn att besöka Florens då staden stod för så mycket som jag uppskattade. Fantastisk glass,

mörk choklad och björnbär . Strut doppad i mörk choklad och hasselnötter. En glass för en Kung.

snygga kläder och en förmåga att bevara sin historia genom sina byggnader som var flera hundra år gamla. Medici familjen som bekostade flera klassiska byggnader och konstverk. Min egen favorit målning – Venus födelse av Sandro Botticelli, såg jag redan 1982. Som tur var, för nu är de flesta av klassikerna renoverade med ett tunt lager lack för att färgen höll på att lossna. Det gör att alla tavlorna ser ut att vara nytillverkade. Jag kom dit efter gymnasiet för att studera en månad på Michelangelo institutet. Då var det före digital. Järnvägsstationen var liten och mysig. Nu är den fylld med märkesbutiker.

Efter 2 kulturella dagar  i Florens åker vi nu till Rivieran för att sola och bada.

Stranden i Via Reggio är minst en mil lång och har kritvit sand. Solstolarna är big business så de kostar minst 100 kr om dagen. Då stranden är privat är det mängder med ägare till varje liten bit av stranden. Bor du inte på hotellet som har avtal med stranden nedanför hotellet, kostar solstolen 400 kr. Att bada och stå upp är gratis. Du kan även se var andra lagt sin handduk på stranden. Men det är inte populärt att låta bli att hyra solstol. 

TVÅ TIMMARS TÅGRESA FRÅN FLORENS LIGGER VIA REGGIO (KUNGENS VÄG) , EN SOMMARSTAD MED EN VIDSTRÄCKT SANDSTRAND I KLASS MED FALSTERBO, LOMMA OCH MIAMI.

Här sitter du på uteserveringarna till långt in på nätterna i den ljumma sommarkvällen och njuter av en god middag.

Läs mer >>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.