Formel 1 och kultur – En vinnande kombo i Heidelberg

0

För den som vill uppleva både kultur och motorsport i världsklass är sydvästra Tyskland i området kring den pittoreska Heidelberg ett perfekt resmål, framför allt för en långhelg som rapporterat hos http://www.aftonbladet.se/resa/. Heidelberg med omnejd i nordvästra hörnet av delstaten Baden-Württemberg är på många sätt hjärtat av Tyskland.

Anor från 1200-talet

Det råder ingen tvekan om att Heidelberg är en stad med mycket historia. Heidelberg grundades redan år 1239 och år 1386 fick staden också ett universitet i form Ruprecht-Karls-Universität, som faktiskt är det äldsta universitetet i Tyskland. Heidelberg har också blivit framröstad som ett av världens fem bästa resmål av Tripadvisors användare enligt https://www.expressen.se/.

Något man definitivt inte bör missa när man är i Heidelberg är förstås slottsruinen Heidelberg Schloss, som dock är tämligen välbevarad trots att det kallas för en ruin. Heidelberg Schloss ligger fantastiskt vackert beläget på 70 meters höjd med utsikt över både Altstadt och floden Neckar som rinner genom Heidelberg. Slottet påbörjades redan under 1200-talet, men förstördes under pflaziska tronföljdskriget i slutet av 1600-talet. Därefter eldhärjades det också i mitten på 1700-talet.

Är man i Heidelberg är förstås också en promenad i Altstadt en självklarhet. Här hittar man många mysiga restauranger samt den imponerande Heiliggeistkirche med möjlighet att gå upp i tornet som reser sig över staden. En promenad över klassiska bron Alte Brücke är något man också bör bocka av.

Klassisk F1-mark

Ett par mil sydväst om Heidelberg finns ett riktigt mecka för den motorintresserade, nämligen klassiska Hockenheimring, där det körts racing ända sedan början av 1930-talet. Numera är Hockenheimring mest känd som en av de återkommande tävlingarna i Formel 1-cirkusen. Banan är framför allt känd för sina långa raksträckor och skarpa kurvor. Detta har lett till att F1-racen på Hockenheim ofta blir dramatiska. Det var för två år sedan som Sebastian Vettel kraschade i ledning och Lewis Hamilton körde upp sig från 14:e plats till seger.

För den som är mer förtjust i annan sport finns även ett par Bundesligaklubbar inom behörigt avstånd i form av Mainz och Eintracht Frankfurt som man kan läsa om på https://extra.bet365.com/news/sv/Fotboll/Bundesliga/eintracht-frankfurt-vill-landa-silva. Tittar man på betting på fotboll hos bet365 kommer dock inte Eintracht Frankfurt att ha något att göra med slutstriden i Bundesliga den här säsongen.

Oddsen för att Frankfurt ska ta hem guldet ligger nämligen på 4501.00, vilket kan jämföras med 1.20 för guldfavoriten Bayern München. 

Djupa skogar

Heidelberg är inte bara snabba motorer och berikande kultur utan också vacker natur. Strax öster om staden hittar man nämligen Odenwald-bergen med sina täta lövskogar. Den som vill ha sig lite av ett träningspass kan promenera hela vägen upp till Königstuhl, “kungastolen”, som sträcker sig 568 meter över havet. Härifrån är utsikten över Heidelberg minst sagt mäktig. I anslutning till Königstuhl finns också Max Planck-Institutet som bedriver forskning inom astronomi. 

Resa till Heidelberg 

Enklaste sättet att ta sig till Heidelberg är med flyg till Frankfurt, som ligger ca tio mil norr om Heidelberg. Därefter tar det ca 45 min med tåg till Heidelberg. Dock rekommenderas der att åka tåg hela vägen ner till Heidelberg. Från Köpenhamn tar det ungefär tio timmar med tåg, och då får man uppleva hela det vackra tyska landskapet i all sin prakt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.