Förre presidenten George HW Bush blev 94 år

0

George H W Bushs son, George W Bush, bekräftar dödsfallet i ett uttalande. “Jeb, Neil, Marvin, Doro och jag är ledsna att tillkännage att vår kära pappa har avlidit vid den aktningsvärda åldern 94 år. George H W Bush var en man med stor karaktär och den bästa pappa en son eller dotter kan önska sig. Hela familjen Bush är djupt tacksam för 41:ans liv och kärlek, för medkänslan hos dem som brytt sig om och bett för pappa, och för kondoleanserna från vänner och andra medborgare”, skriver Bush den yngre.

Bush, som i bland kallades den äldre, var landets 41:a president mellan 1989 och 1993.

Han avled bara ett drygt halvår efter det att hans hustru Barbara Bush gick bort i april, vid 92 års ålder. Makarna hade då varit gifta i 73 år.

USA:s sittande president Donald Trump skriver i ett uttalande att George H W Bush alltid fann vägar att höja ribban för anständighet.

“Melania och jag förenar oss med en nation i sorg över förlusten av den förre presidenten George H W Bush. Genom sin genuina autenticitet, avväpnande humor och sitt orubbliga engagemang i sin tro, sin familj och sitt land inspirerade president Bush generationer av amerikanska landsmän att tjäna sitt land, att vara, med hans egna ord, ‘tusen ljuspunkter'”, skriver Donald Trump i uttalandet, som även har hans fru Melania Trump som avsändare.

George Bush blev 94 år gammal, och levde längre än någon av sina föregångare. Han var den siste amerikanske presidenten som hade upplevde andra världskriget.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.