Första videon på Tiviolis nya Berg och Dalbana

0
Foto: Christoffer Sandager og levende billeder Lasse Pedersen, illustrationer Will Gurley

Vintergatan som ersätter Odine Expressen  kommer att bli ett sant  nöje  för  både våghalsar och barnfamiljer.

Berg-och dalbanan blir lite högre och snabbare än Odinexpressen, som har gått i en välförtjänt pension efter 30 miljoner gästresor. Dessutom byggs en ny startstation.

 “Jag har hitills provat 241 berg-och dalbanor och om allt går enligt planerna är Vintergatan nummer 250. Jag  ser fram emot den första resan i denna andliga efterträdare till Odine Expressen . säger Kian Kronvang från CoasterClub Danmark

 ”Vintergatan som ersätter Odine Express blir en av de vildaste Tivoli attraktionerna när det gäller svängar och hastighet i kurvorna.
Gästerna kastas från sida till sida om de inte håller fast sig . Den kommer att leva upp till det som den ikoniska Odine Expressen var så  omtyckt för, även om resan I Vintergatan  är mycket smidigare och läcker. Vi har inte ändrat något bra – Vi har bara lagt till något mer i höjden.avslöjar designdirektören  i Tivoli Jacob Helenius.

Designen kommer åter att sticker ut från andra parker, med en speciell Tivoli-design, där ljus och den tematiska upplevelsen kommer att ses i detta nya universum.
Vintergatan blir kul för hela familjen och hyllar galaktiska rymdresor. Gästerna kommer att skickas från Tivolis avfyringsramp i vår nya raket på en spektakulär galaktisk resa på jakt efter nya världar. Res med Tivoli-stil till avlägsna stjärnor. Berättar Tivoli-designer Will Gurley

NYA KARUSELLER
Tidigare i år kunde gästerna njuta av den nya barnkarusellen, Camelen, en uppdaterad och vildare Fatamorgana och nya antennfria radiobilar. Nu har resan kommit till arbetets krona: den nya berg- och dalbanan, som det har byggts på i nästan ett helt år. Upp till 100 miljoner danska kronor har investerats i  förbättringar och nya  åkattraktioner på Tivoli  bara i år !

Dags för Vintergatan

För första gången visar vi hur Tivolis nya berg-och dalbana som ersätter det ikoniska Odine Express kommer att se ut. Vi vågar lova att det blir lite vildare, snabbare och roligare än den fantastiska Odinexpressen som  Vinrergatan  ersätter. Vagnarna har precis hissats in i Tivoli i nattens mörker och placerats med centimeters precision. Nu går vi in i testperioden ” säger “Tivolis presschef.
Läs mer om den nya bergochdalabanan>>

Kort om Mælkevejen
Navn:
  Mælkevejen
Producent:  MACK fra Tyskland
Forlystelse model: Powered Coaster
Længde: 300 meter
Samlet kapacitet: 38 gæster ad gangen
Antal  vogne: 10
Højde: 16 meter
Hastighed: 36 km i timen
G-Kræfter: 3,6 G
Min. højde for passager: 130cm eller 100cm sammen en voksen
Investering: Knap 55 mio kr.
Udvikling : Tivoli Kreative Udvikling
Arkitekt: Jonathan Gress Wright
Design: Will Gurley
Lys Design:
 Jesper Kongshaug

Foto: Christoffer Sandager og levende billeder Lasse Pedersen, illustrationer Will Gurley

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.