Fortsatt speluppehåll på Skånes Dansteater

0
Skånes Dansteater

Coronaviruset covid-19 och åtgärder för att förhindra dess spridning fortsätter att påverka arbetet på Skånes Dansteater. Speluppehållet sträcker sig nu över större delen av april månad. Black Box Dance Company och Balettakademien ställer dessutom in sina gästspel i maj.

Hela spelperioden för Second Landscape i koreografi av Marina Mascarell har nu ställts in. Vilket även innebär att turnén till Mercat de les Flors i Barcelona och Helsingborgs stadsteater inte kommer att kunna genomföras.

Det internationella kreativa team som arbetade inför den nu inställda premiären av Second Landscape fick, som tidigare meddelats, åka hem. Det är i nuläget inte klart när de kan återvända till Skånes Dansteater för att färdigställa verket.

Efter rekommendation från Region Skåne Holding AB, i syfte att inte öka smittspridningsrisken, ställer Skånes Dansteater in skol- och turnéföreställningarna av Danssamverkan Sydsveriges samproduktion Djurens karneval också i Jönköping under vecka 14.

– Vi arbetar just nu tillsammans inom Danssamverkan Sydsverige och hoppas hitta en lösning för en ny turné under 2021, säger Mira Helenius Martinsson VD och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater.

– Vi avvaktar däremot utvecklingen rörande våra planerade skolföreställningar i Malmö vecka 17, de offentliga föreställningar 25 april-10 maj och de två turnéföreställningarna i Köpenhamn 22-23 maj, fortsätter Mira Helenius Martinsson.

Två av vårens gästspel på Skånes Dansteater i maj har ställts in. Black Box Dance Company genomför inte sin turné med föreställningen A space in the dark i koreografi av Ben Wright.

Balettakademien kommer inte ha möjlighet att presentera The Turnout, slutföreställningen för Yrkesdansarutbildningen diplomeringsåret 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.