Från hyllvärmare till modeplagg – Klimatpåverkan halveras!

0
Sticka skoskaft till pumpsen - Nya teknikhäftet Ändra lär dig hur du förnyar garderoben utan att konsumera mera. Foto: Karin Björkquist

Den 7 maj släpper Hemslöjdens förlag teknikhäftet Ändra, det tredje och sista i serien Lappa & Laga. Författare är Katarina Evans och Katarina Brieditis, två ikoner inom textilt återbruk. I Ändra ger de dig kunskapen, inspirationen och modet att skapa din egen couture av det som redan hänger i garderoben.

Cirkulärt, kreativt och hållbart!

Om vi fördubblar livslängden för ett plagg minskar dess klimatpåverkan med 50%, enligt Naturvårdsverket. Under Brieditis och Evans kunniga handledning får du tips och inspiration som tar dig över tröskeln till att sätta saxen i gamla hyllvärmare. Att göra om det som redan hänger i garderoben blir ett kreativt, lustfyllt och kravlöst sätt att öva upp sömnadstalanger. Dessutom skonsamt både för miljö och plånbok.

Förstora, förminska, förläng och förkorta. Ändra funktionen och låt en skjorta bli en klänning och jeansen en kjol. Lek med ytor och förändra utseendet med hjälp av smock, intarsia och broderi. Varför inte sticka skoskaft på de gamla pumpsen? Med tydliga teknikbilder och steg-för-steg-instruktioner guidas läsaren genom viktiga moment. Alltsammans varvas med smarta tips och inspirerande bilder. Med Ändra kan du förvandla trötta plagg till något nytt och fint. Aldrig har handarbete varit roligare!

Teknikhäftena Lappa, Stoppa och Ändra, är alla skrivna av Katarina Evans och Katarina Brieditis, två av landets främsta auktoriteter inom textilt återbruk. Tillsammans står de bakom kända projekt som ”Do Redo” och ”Re Rag Rug”.

Hemslöjdens teknikhäfte
Häftat, 48 sidor, 170 x 245 mm, ca pris 165 kr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.