Fredagsmys : Hasselbackskyckling med krämig örtröra

0

Hasselbackskyckling är lite av ett genidrag och ger kycklingen en fantastisk smak.

Till kycklingen en busenkel, halvljummen pastasallad.
Vi använder färsk pasta fylld med basilika, men det fungerar lika bra med andra fyllningar eller en naturell pasta.
4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
– 1 förpackning Lönneberga Kyckling Bröstfilé, 700 g
Krämig örtröra
– 2 dl finhackade färska örter, till exempel basilika och persilja
– 150 g fetaost
– 1 dl finriven ost
– olja att steka i
– svartpeppar
Färsk pastasallad
– 4 portioner färsk pasta
– 500 g tomater
– 3 msk balsamvinäger
– 1 påse babyspenat, 60 gram
– olja att steka i
– salt
Så här gör du
Krämig örtröra; finhacka örterna och stek dem mjuka i lite olja. Ta av från värmen, mosa i fetaosten
och blanda väl.
Kyckling: lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och torka dem helt torra. Gör flera snitt i varje kycklingbröstfilé, kycklingen ska fortfarande sitta ihop så det är viktig att du inte skär hela vägen igenom.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och klicka lite fyllning i varje snitt. Krydda med svartpeppar och strö över finriven ost. Gratinera på 180°C i 20 minuter eller tills de är genomstekta.
Färsk pastasallad: koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Dela tomaterna i lagom stora bitar och stek dem hastigt i lite olja. Tomaterna ska precis mjukna men inte bli för mosiga. Slå på̊ balsamvinäger och smaka av med salt. Rör ner den nykokta pastan och blanda i babyspenat.
Servera hasselbackskycklingen med den ljumna pastasalladen

Kycklingen är från Lönneberga och Receptet från Linnéas skafferi 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.