Friggs lanserar nya majskakor med säsongssmak av sommarfika

0

 

Finns det något bättre än svensk sommar?

Lagom till sommarens picknicks och utomhusfikor utökar Friggs sitt sortiment med två nya majskakor med säsongssmakerna Blåbär och Kanelbulle. Produkterna är limited edition och varje köp stödjer Naturarvets viktiga arbete för att bevara Sveriges vackra gammelskogar.

Majskakor Blåbär och Kanelbulle är en hyllning till den svenska traditionen av fika och picknick – ett krispigt och gott fikaalternativ som dessutom är helt glutenfritt.

Både Blåbär och Kanelbulle är väldigt goda .Det som drar ner betyget rejält är det karameliserade sockret som man glaserar majskakorna med. Det gör att de fastnar i tänderna och skapar snabbt hål i tänderna om man inte borstar dem efter man har ätit sig nöjd, och vilka barn gör det ?  Vanligtvis kan man äta riskakor när som helt, då de innnehåller inte gluten, fett eller socker. Favoriten är sour cream & onion eller Pizza. Med sockerglaseringen blir helt plötsligt riskakorna godis. Jag vet inte vad de tänkte på när de dränkte riskakorna i socker. Jag tror att de varit lika goda utan sockerglaseringen.

Varje köp hjälper till att bevara Sveriges gammelskogar

Sverige är ett land med mycket skog, men tyvärr får endast en liten del lämnas orörd. Orörd skog kallas gammelskog och är livsviktig för den biologiska mångfalden. Hälften av all gammelskog i Sverige saknar säkert skydd och huggs därför ner snabbare än de skyddas. Men det här går att ändra. Naturarvet är en icke-vinstdrivande insamlingsstiftelse med 90-konto som arbetar för att bevara Sveriges gammelskogar. Genom insamlingar har Naturarvet köpt upp flera gammelskogar i Sverige som nu är skyddade för all framtid.

”Naturarvets ändamål är att förvärva och för all framtid fridlysa skogsfastigheter med gammelskog för den biologiska mångfaldens skull. Det vi dessutom vet genom senare års forskningsresultat är att gammelskog är en effektiv kolinlagrings”maskin” som vi har och för klimatets skull behöver alla gammelskogar skyddas nu” säger Lo Jarl, verksamhetsledare och ekolog på Naturarvet.

I samband med lanseringen av Majskakor Kanelbulle och Blåbär inleder Friggs ett samarbete med Naturarvet, där 50 öre per såld produkt skänks till Naturarvets viktiga arbete. Tillsammans bevarar vi den biologiska mångfalden!

Friggs Majskakor Kanelbulle och Blåbär kommer att säljas under en begränsad period från v. 19 i din matvarubutik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.